AK Parti, CHP’nin TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35.maddesiyle ilgili değişiklik önerisini yeterli bulmadı. Bu nedenle Meclis’in olağanüstü toplanması beklenmiyor. Askeri kanunlardaki bu ve buna benzer diğer maddeleri de içine alan bir paketin Meclis açıldığında gündeme gelmesi bekleniyor.

35. MADDE GÜÇLENİYOR

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP’nin TSK’nın İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinde değişiklik öngören yasa teklifini yeterli bulmadıklarını açıkladı. Ergin, “Getirdikleri öneriye baktığımızda 35. maddeyi, güçlendiren gerekçeler ortaya koyuyorlar. Keşke bu teklifi yapmasaydı” dedi. Askeri kanunlardaki buna benzer diğer maddelerin de düzeltilmesi yönünde bir paket çalışması yapmanın daha uygun olacağını belirten Ergin, şöyle konuştu: “Düzeltilmesi gereken durumlar varsa bir madde değil tamamı düzeltilmesi gerekiyor. Bu maddeyi düzenlediğiniz zaman buna paralel olarak başka yasalarda da düzenleme yapmanız gerekiyor. Bunun bir paket olarak hazırlanması daha iyi olurdu. Fakat CHP söz konusu maddeyi değiştiriyormuş gibi gösterip daha çok güçlendirmekte. Ama bu maddeyi ciddi anlamda değiştirme iradesi varsa biz buna destek vereceğimizi açıkladık. Şu anda getirdikleri formül, demokrasiyi daha da tahkim ediyor. TSK’nın görev tanımı yapılırken sadece iç hizmet kanunda yapılmıyor. Başka yasalara da bunda atıflar var. Umarım bu irade sürer CHP’de fakat bu getirdikleri teklif doğrultusunda değil.”

DİĞER ASKERİ KANUNLAR

Meclis’in açılmasıyla birlikte TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35.maddesini içeren paket yanında, ‘profesyonel askerlikle’ ilgili düzenleme ve askerlerin uzun süredir yasal düzenleme istediği ancak son çıkarılan Torba Kanun’a girmeyen OYAK’la ilgili düzenlemenin ele alınması bekleniyor. Sınırda özel birliklerin oluşturulmasını amaçlayan yasal düzenleme üzerinde Genelkurmay çalışmalarını sürdürüyor.



Star