AA muhabirine konuya ilişkin açıklama yapan Yargıtay Onursal Başkanı Selçuk, CHP'ye katılacağı iddialarının kendisi için ciddi bir problem olduğunu söyledi.
 
''Ne CHP'den bir öneri aldım ne de benden böyle bir istek parti yönetimine gitti'' diyen Selçuk, bu konuya ilişkin gazetelerde yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.
 
Sami Selçuk, hiçbir siyasi partiyle ilişki içerisinde olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
 
''Benim, bir siyasi parti merkezine ya da CHP Genel Merkezi'ne bile gitmem söz konusu değil, böyle bir teklifi de kabulü hiç düşünmedim. Davet gelse bile, öneriye sıcak bakacağıma dair en ufak bir şey yok.
 
Ben, tarafsız bir adamım. Objektifliğimi, inandırıcılığımı bu tarafsızlığıma borçluyum. Ben bir partiden 2002'de aday oldum, parti genel başkanı evime kadar iki kez geldi. 'Şu konularda bize yardım edin' dedi, o zaman da hukuka uymayan bir konuda karar verdiğiniz takdirde, 'hem o toplantıya katılır hem de konuşurum' dedim. Benim yaşam biçimim bu.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu benimle görüşmek istedi, ama o gün ben müsait değildim, sonra da bir daha aramadı. Bu oraya davet için mi, yoksa hukuki bir konu için mi bilmiyorum. Çünkü 1-2 defa beni aradı, bazı şeyler söyledi, konuştu, ama 'partimize gelin' demedi. Sonra da arayacağını söyledi. Görüşme ayın ikisinde gerçekleşti. Bir davet olsa da olumlu cevap vermem mümkün değil. Bir partiye girmeyi hiç düşünmüyorum. Ülke bana bir görev verirse memnuniyetle, ama bir parti kanalıyla gelecek görevi düşünmüyorum. Ben, Yargıtay Emekliler Derneği'nin üyeliğini bile kabul etmedim. Ben tarafsız bir adamım.''
 
Sami Selçuk, Kılıçdaroğlu'nun telefonda kendisiyle CHP Genel Merkezi'nde görüşmeye davet ettiğini, bu daveti de parti genel merkezinde olduğu için kabul etmediğini, başka bir yerde ise görüşebileceğini, ancak daha sonra herhangi bir görüşmenin gerçekleşmediğini söyledi.