Aralarında Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında kırmızı bülten düzenlendi.

Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre, Adalet Bakanlığı aracılığıyla Uruguay'da tutuklu olan Osman Naim Kaya ve Bulgaristan'da tutuklu olan Düzgün Genç'in Türkiye'ye iadesi talep edildi.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç örgütüne üye olma", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından çeşitli başsavcılıklarda yürüyen soruşturmalar tek elde toplandı. Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Taraklı ilçesinde bulunan çiftlikteki faaliyet nedeniyle başlatılan soruşturma ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından firmanın merkezinin Bursa'da olduğu dönemde başlatılan soruşturmalarda yetkisizlik kararı verildi. İki başsavcılık da dosyaları İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

İstanbul Anadolu Başsavcılığı, saadet zinciri kurup 1 milyar liradan fazla vurgun yaparak kayıplara karışan Çiftlikbank CEO'su Mehmet Aydın'la birlikte 5 kişi hakkında kırmızı bülten düzenledi. Ayrıca Osman Naim Kaya ve Bulgaristan'da yakalanan Düzgün Genç'in iadelerinin talep edildiği kaydedildi. Savcılık talimatıyla İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmalarına devam ettiği de ifade edildi.

13 KİŞİ TUTUKLU
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, soruşturmanın 33 şüpheli üzerinden yürüdüğü, bu kişilerden 13'ünün tutuklu 4'ü hakkında adli kontrol bulunduğunu ve 15 şüpheli için haklarında çıkarılan yakalama kararları doğrultusunda arandıklarını açıkladı.