Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 11. Olağan Genel Kurulu'nda ADD Genel Başkanlığına aday olan Çölaşan, Cihan Haber Ajansı muhabirinin sorularını cevapladı.

Danıştay saldırısıyla ilgili kamera görüntülerinin silindiğinin ortaya çıktığını ve bu konuda şahsına yöneltilen eleştirilerin sorulması üzerine Çölaşan, "Hepsi yalan, hepsi bir siyasi olay. Kameralarla ilgili hiçbir olayım yok. Bağlantım dahi yok. Danıştay Başkanvekili olarak, bir saldırıya uğrayan kurumun başkanvekili olarak basın bana sorduğunda söylediğim laf, 'Ortaya çıkan sonuç önemli. Buna sebep olanlar, toplumsal mutabakatı bozanlar nerdense hepsi suçlu' dedim. Bu söz yalan mı? Bağlantım o kadar." karşılığını verdi.

ADD Genel Başkanlığı için 4 adayın olmasını demokrasiye bağlayan Çölaşan, her bölgeden gelenlere 3 dakikalık konuşma imkanı verildiğini belirtti. ADD'nin halkla bütünleşemediği yönündeki eleştirileri de değerlendiren Çölaşan, halktan kopuk demeyeceğini, parasal gücünün bulunmadığını savundu. ADD'nin bağımsız kalabilmesi için büyük sermaye desteği istemediğini ileri süren Çölaşan, bir şeyi çok yaymak için paraya ihtiyaç bulunduğunu iddia etti.

ADD'nin 110 bin üyesi ve 450 şubesi bulunduğunu anlatan Çölaşan, halktan soyutlanmadığını imkanların elverdiği yere kadar gidildiğini belirtti. Koşullar sebebiyle bundan sonra daha aktif olunması gerektiğini dile getiren Çölaşan, Doğu ve Güneydoğu'nun kapsama alanı içine alınacağını ve daha etkin çalışılacağını kaydetti.

Delegelerin dışardan genel başkan adayı olanlara yönelik eleştirileri için ise Çölaşan, "Kendi içimizden, dışımızdan kabul etmiyorum. Ben yeni bir üyeyim. Kendini gerçek Atatürkçü hisseden, laik, demokratik Cumhuriyet yanlısı, çağdaşlık yanlısı, hukukun üstünlüğüne inanan herkes Atatürkçüdür. Genç, yaşlı herkesi toplamak gerekiyor." dedi.

Divan Başkanlığı seçiminde eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun listesinin seçilememesinin sorulması üzerine Çölaşan, Eminağaoğlu'nun kendi listesinde olmasını istediğini belirterek, sevdiği bir kişi olduğunu kaydetti. ADD'nin partilerle ilgili hiçbir örgütlenmesi bulunmadığını ileri süren Çölaşan, partiler üstü olması gerektiğini ve Atatürkçülüğün topluma yaygınlaştırılması için çalışacağını söyledi. (CİHAN)