Dekan Prof.Dr.Hatice Doğukanlı, Nizam Hukukçular Derneği’nin hukuka ve avukatlık mesleğine sunduğu katkıların ve hususen Hukuk Fakültesi öğrencilerine sağlanan 41 adet burs imkanının Fakülte ve öğrenciler açısından memnuniyet verici olduğunu belirtti. Dekan Prof.Dr. Doğukanlı, “Fakülte olarak, hukuka katkısı olan her kurumla işbirliği yapmak gibi bir sorumluluğumuz var; karşılıklı kurumsal çalışmalarımız Çukurova’mızdaki hukuk ve hukukçu çıtasını daha da yükseltecektir.“ dedi.
 
Dernek yönetim kurulu üyeleri ziyarette, derneğin avukatlık kanununa, yargının hızlandırılması tasarısına, çek kanunu değişikliğine ve sair önemli hukuki konulara dair atelye çalışmaları yaptığını belirterek derneğin amaçlarından birinin de Hukuk Fakültesi öğrencilerinin avukatlık mesleğini tanımasını sağlamak olduğunu ve bu yönde çalışma ve projeleri olduğunu belirtti.
 
Ziyarette Prof.Dr.Doğukanlı, Hukuk Fakültesi’nin Haziran ayında geçeceği yeni binanın fakülteyi daha da rahatlatacağını belirterek “fakat umuyoruz ki önümüzdeki yıllarda gerek Çukurova bölgesine, gerek üniversitemize ve gerekse de fakültemize yakışan prestijli ve daha donanımlı bir fakülte binası inşa edilecektir” dedi. Prof.Dr. Doğukanlı, hukuk fakültesi 4 yıl önce kurulmuş olmasına rağmen eğitim kalitesi ve imkanlar açısından Türkiye’de ilk 10 içinde olduğunu, hedeflerin ilk üçe girmek olduğunu belirterek gelecek yıl itibariyle Yüksek Lisans eğitiminin başlatılacağını ve takip eden yılda ise doktora eğitiminin başlatılacağını belirtti.
 
Tarafların, tekrarını ve hatta bu gibi fikir alışverişlerinin belirli aralıklarla yapılmasının faydalı olacağını belirttikleri ziyaret, birlikte fotoğraf çekilmesi ile son buldu.