Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya ziyareti öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Gül Avusturya'ya hareketi öncesi yaptığı açıklamada yaptığı açıklamada; Avusturya'da düzenlenecek oturuma katılacak olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Avusturya ile geçmişten gelen bağlarımız bu ülke ile ilişkilerimizde sağlam bir zemin oluşturmaktadır. Bu anlayış doğrultusunda değerli dostum Cumhurbaşkanı Fisher'in davetine icaben 7 ay sonra Avusturaya'yı ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum.

ŞİKE YASASI VETOSU

Türkiye demokratik, Anayasal demokrasi ile idare ediliyor, kurumlar ve bu kurumların yetki sorumlulukları var. Bunlar arasında da gayet doğal bir çerçeve içerisinde uygulamalar oluyor. Bu çerçeve içerisinde bu yasa ile ilgili benim kanaat ve görüşlerim kamuoyunun bildiği gibi açıktır. Ben bundan dolayı Meclis'e kanunu tekrar gönderdim, Meclis kanun yapıcıdır, kendi yetki ve sorumluluklarını görüşecek ve düşünecek kaanatını tekrar kullanacaktır. Bunlardan farklı anlamlar çıkarmanın bir faydası yok. Dolayısıyla bu süreçler böyle işleyecek, tabi ne olacak, Meclis'ten nasıl gelecek ona göre bakarız. Dolayısıyla bunlardan memleketin bugün kü huzurunu kaçırmak gibi bir düşüncenin içerisine kimsenin girmemesi gerekir.




BEDELLİ ASKERLİK DÜZENLEMESİ

Ben bedelliden gelecek gelirin genel bütçeye katılmaması gerektiğini söylemiştim, ona göre bir düzenleme yapılacaktır.

MUHSİN YAZICIOĞLU KAZASI

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi ve parti başkanı ellerine belge ulaştığını belirttiler ve bana ziyarette bulundular. Bende bu belgeleri teslim aldım ve şu anda inceletiyorum' dedi



AHaber