(CNN TÜRK) -- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 173. duruşmada, Ergenekon ana davasında sanık Mehmet Zekeriya öÖtürk'ün talebi doğrultusunda MİT Müsteşarlığı'ndan mahkemeye gelen cevabi bir yazı okundu.

Belgede, Danıştay sanığı Alparslan Arslan'ın, Bulgaristan'da yaşayan bir emekli albayı ziyareti sonrasında suikastı gerçekleştirdiği, duyumu paylaşılıyordu.

Ayrıca belgede Çeçenistan'dan 2 kişi getirilip Ümraniye'de bir cami altında saklandığı, 'MİT Mete' lakaplı Mete Yazangil olduğu düşünülen Ergenekon sanığının örgütün Türkiye ve Bulgaristan bağlantısını sağladığı, Muzaffer Tekin ile Semih Tufan Gülaltay'ı tanıştıran kişinin de MİT Mete olduğu gibi detaylara yer verildi.

MİT Müsteşarlığı'ndan gelen yazıda, teyit edilemeyen bilgilerin istihbarat olarak değerlendirilmediği ve çeşitli makamlara sunulmadığının ifade edildiğini söyledi.

Yazıda, istihbarat olarak değerlendirilmeyen bazı ham bilgilerin de tehlike ve önem arzetmesi durumunda gerekli kurumlara iletildiği bilgisinin yer aldığını kaydetti.