"Doğru zamanlama yapmaya çalıştık" diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bizzat Başbakanımız Libya lideri ile iki kez konuştu" dedi

Kriz masası ve çağrı merkezleri ile 24 saat hizmet verdiklerini dile getiren Davutoğlu, "sorunlu bakanlarla koordinasyon içinde çalışıyoruz. Verimli ve işleyen bir kriz yönetimi oluşturduk, herkese teşekkür ederim" dedi.

Trablus'tan 1422 kişi, Bingazi'den 429 kişi, Mısır, İskenderiye üzerinden 248 kişi ve dün deniz yoluyla, Bingazi limanında 3 binkişi alındı ve toplamda 5 bin 99 kişi sağlimen tahliye edilmiştir. Hiç bir ülke böyle bir organize tahliye gerçeleştirememiştir.Tahliye işleminde hiç bir düzensizlik olmamıştır" dedi.

Deniz ulaşımını bir mekik ulaşımı şeklinde devam ettirmeyi planladıklarını dile getire Davutoğlu, "Yolcular Marmaris limanına indikten sonra gemiler tekrar, -güvenliğin el verdiği ölçüde- geri dönecek. güzergahı, Bingazi'den sonra Trablus ve diğer limanlara kaydıracağız" dedi.

Davutoğlu, "Şu ana kadar hiçbir ülke böyle bir tahliye yapamadı" dedi

Türkiye Libya'yı terk etmiyor, geçici bir önlem alıyor. Her zamanki gibi Türk kardeşlerine güvenmelerini istiyoruz'' diyen Davutoğlu, ''Türkleri evlerine alan Libyalı kardeşlerimize teşekkür ederiz. Bu iş birliği tarih boyunca unutulmayacak'' dedi.

BİR TÜRK ÖLDÜ

Davutoğlu son olarak, Trablus yakınlarındaki bir şantiyede Yunus Emre Çelik isimli bir vatandaşın yaşamını yitirdiğini dile getirdi.




Habertürk