ANKARA - İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Şen, ‘’İşkencenin yerini, telefon dinlemeler aldı’’ dedi.

Deniz Feneri davasında bazı sanıkların da avukatı olan Şen, Türkiye'de insanların dinleme korkusuyla yaşadığını savundu ve ‘’Acaba bu takip edilme polis devleti olma ruhunun ortaya gizli görüntüsü olarak mı takdim edilmek isteniyor ?'' diye sordu.

TBMM Telekulak Komisyonu üyelerine bilgi veren Şen ‘’ Bazı kamu görevlileri ‘Yarası olan gocunur, rahatsız olmayın’ diyor. Hukuk devletinde bu olmaz. Bu bumerangtır. Dönüp de terse geldiğinizde Türkiye Cumhuriyeti kısa tarihinde bunu yaşamıştır’’ dedi.

Telefon dinleme ve özel hayatın korunması konusunda ciddi sıkıntılar olduğunu kaydeden Şen, ''Maddi hakikate ulaşmak, başka türlü delile ulaşamamak noktasında ifrata gidildi. Birincil delil olarak telefon dinleme görülmeye başlandı. Türkiye'de delil elde etme yöntemi konusunda telefon dinlemesi, işkence iddialarının yerini aldı’’ dedi.