(DHA) -- AK Parti'nin Denizli milletvekili adaylarının, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantısında CHP adayı Cihaner'e yapılan ağır ithamlar, yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu.

AK Parti Denizli birinci sıra milletvekili adayı Nihat Zeybekci, Cihaner'in adını kullanmadan, "Bu millete olan saygımdan dolayı en son gönderdikleri o 'yamalağın' ismini hiç telafuz etmeyeceğim. Ben ona yamalak diyorum. Eskiler bilir pantolonlarımızı yamalatırdık. Ayakkabılarımızı yamalatırdık. En son yırtık ve sökükleri dikmek üzere bir yamalak gönderdiler. Tutmayacak, yapışmayacak. Bu millet onu reddedecek. Bu şehir onu reddedecek. Bu şehir onun arkasına teneke bağlayarak gönderecek. Ağabeylerinin yanına teneke bağlanarak gönderilecek. Memleketinin neresi olduğu değil, ciğeri önemli. Biz onun ciğerini biliyoruz" dedi.

Beşinci sıra adayı Cahit Özkan'da benzer eleştirilerde bulundu.

CHP'den yanıt: "Kimyaları bozuldu"

Her iki adayın eleştiri ve suçlamalarına yazılı açıklamayla sert bir yanıt veren CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş, "AKP, seviyesizce ve terbiyesizce saldırıya geçti. Cihaner Denizli'ye gelmeden psikolojik travma geçiriyorlar" diye konuştu.

Yavaş, AKP'li adayların siyasi ahlakla bağdaşmayan açıklamalar yapmasının seviyesizliğin ve terbiyesizliğin göstergesi olduğunu belirtti.

Yavaş, "AKP'nin milletvekili adaylarının CHP'nin Denizli kontenjan adayı Cihaner ile ilgili ahlakla bağdaşmayan ifadeler kullanmalarını kınıyor, kendilerini terbiyeye davet ediyoruz. Çirkin siyaset, çirkinliğe prim veren insanların yakasına yapışır. Ahlak dışı sözler yüzleri kızarmayanların seviyelerini gösterir. Anlaşılan AKP, Türkiye Cumhuriyeti'nin savcısı olarak Cumhuriyet değerlerini hukuk zemininde korumak adına korkusuzca görev yapan İlhan Cihaner'in Denizli'den milletvekili adayı gösterilmesi karşısında paniklemiş, halk nezdinde yaratacağı sinerji de korku olarak paçalarına yapışmıştır. Akıl tutulması içinde ne yapacaklarını şaşırmışlar, kimyaları da bozulmuştur" dedi.

CHP Denizli İl Başkanı sözlerine, "İlhan Cihaner'in adı bile kendilerini sarsmış, Denizli'ye gelmeden yaşadıkları psikolojik travmanın etkisiyle seviyesizce saldırıya geçmişlerdir. Öyle teneke bağlamak, yamalak gibi ifadelerle insanların onurlarıyla oynuyorlar. Yamalak demekle yamalık demek istiyorsanız bu sizlere yakışır. Cihaner Denizli'ye gelince yırtıklarını dikecek, deliklerini çok iyi şekilde yamayacaktır. Ayrıca sizin Türkçe'den de haberiniz yok. Çünkü yamalak diye bir söz yoktur. Yamalak, yarım kalmış iş için, yarım sözcüğüyle birlikte kullanılır. Hem kel hem de fodul olmayın" diye devam etti.