Adalet Bakanlığı, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden savcı Hakan Kılıç'ın ölüm olayının "vazife malullüğü" kapsamında değerlendirilerek, eş ve çocuğuna en üst dereceden maaş bağlanması amacıyla çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
 
Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Savcı Hakan Kılıç, devlet için canını feda etti ama devlet savcısına sahip çıkmadı" konulu haberlere dikkat çekilerek, "Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı iken uğradığı silahlı saldırı sonucu 7 Şubat 2012 tarihinde şehit edilen Hakan Kılıç'ın geride kalan eşi ve çocuğunun ilk etapta ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu'nun 15/02/2012 tarih ve 7/5 sayılı kararıyla Vakıf Senedi hükümlerine göre en üst seviyeden toplam 66 bin 381 TL sosyal yardımın yapılmasına karar verilmiş ve söz konusu yardım, vefat eden savcımızın eşine ait banka hesabına aktarılmıştır" denildi.
 
HSYK tarafından 10 Şubat 2012 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Kılıç'ın geride kalan eş ve çocuğuna yardım amacıyla bir kampanya başlatıldığı belirtilerek, "İki bankada hesap açılarak HSYK internet sitesinden duyuru yapılmıştır. Bu yardım kampanyası altı ay süreyle devam edecek olup, 22 Şubat 2012 tarihi itibariyle bu hesaplarda 387 bin 985 TL toplanmıştır. Şehit cumhuriyet savcımızın geride kalan eş ve çocuğuna dul ve yetim aylığı bağlanması ile ilgili olarak çalışmalar devam etmektedir" denildi.
 
Ölüm olayının "vazife malullüğü" kapsamında değerlendirilerek, şehit olan Cumhuriyet Savcısı Kılıç'ın eş ve çocuğuna en üst dereceden maaş bağlanması amacıyla çalışmaların devam ettiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:
 
"HSYK'ca Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'yla yapılan görüşmeler neticesinde SGK tarafından ilgilinin vazife malulü sayılarak bu doğrultuda işlem yapılması için soruşturmanın tamamlanarak dava açılması veya en azından iddianamenin düzenlenmesi gerektiği bildirildiğinden, bu sürecin tamamlanmasına kadar cumhuriyet savcımızın ailesine normal statüde dul ve yetim aylığı bağlanması ve ailenin tekrar sağlık güvencesine kavuşması amacıyla gerekli evrak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na teslim edilmiştir.
 
Vazife malullüğüne ilişkin işlemlerin neticelenmesini müteakip gerek bağlanan aylık, gerekse diğer tazminat ve ödemeler açısından geriye yönelik olarak farkların aileye ödenmesi mümkün olacaktır. Şehit cumhuriyet savcımızın ailesiyle irtibat halinde süreç gerek bakanlığımız, gerekse HSYK'ca takip edilmektedir."