Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 7 yıl önce meydana gelen bombalı saldırıda, İngiliz turist Helyn Bennett (21) ve İrlandalı Tana Whalen ile birlikte Deniz Tutum (21), Ufuk Yücedeniz (23) ve Eda Okyay (24) hayatını kaybetmişti. 

Bu olay nedeniyle ailelere 70’er bin TL tazminat verilmesi kararı, İçişleri Bakanlığı’nın itirazı üzerine Danıştay tarafından “Devletin hizmet kusuru olmadığı” gerekçesiyle bozuldu. 

Aydın İdare Mahkemesi’nin bozma kararına uyması üzerine büyük şok yaşayan aileler, itirazları kabul edilmezse, çocukları için aldıkları 70’er bin TL parayı faiziyle birlikte geri ödemek zorunda kalacak. 

Kurbanlardan Deniz Tutum’un annesi Sevim Tutum, “Tek kuruş istemiyorum. Devletin kusuru yoksa, kızımı geri getirsin o zaman” dedi. 

Terör örgütünün bombalı saldırısında hayatını kaybeden kurbanlardan Eda Okyay’ın babası Azmi Okyay, kararın kendisiyle birlikte diğer ailelere de büyük üzüntü yaşattığını dile getirdi. Paranın bir bölümünü kullanmak zorunda kaldıklarını belirten Azmi Okyay, “Çocuklarımızı teröre kurban verdik. Devlet bizlere asla çocuklarımızın yerini alamayacak olan tazminatı verdi, şimdi de çocuklarımız bizim kusurumuzdan ölmüş gibi parayı almaya çalışıyorlar” dedi. 

Aynı saldırıda hayatını kaybeden Ufuk Yücedeniz’in babası Hüseyin Yücedeniz, “Oğlum için verilen parayla hastanede oda yaptıracaktım” diye konuştu.