Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, DSP Genel Başkanı Masum Türker, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, camiye gelişinde acılı ailenin yanına giderek başsağlığı diledi. Daha sonra Gül ile şehidin babası cenaze namazı için birlikte yürüyerek musalla taşının yanına geldi. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Şehidin babası ise Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın arasında saf tuttu. Yılmaz, "İnşallah bu şehidimiz son şehidimiz olur. Allah birlik beraberlik içerisinde vatanımızı ilelebet payidar eylesin. Dualarla şehidimizi Rabbimizin katına uğurluyoruz." dedi.

Şehit için helallik istenirken duygusal anlar yaşandı. Namaza katılan vatandaşlar zaman zaman tekbir getirdi. Cenaze namazı sonrası ise şehidin naaşı top arabasına kondu. Devlet erkanı şehidi taşıyan top arabasının arkasından bir süre yürüdü. Bu sırada şehidin yakınlarından biri ise terör örgütüne tepkisini dile getirdi.(Cihan)

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ