Sadullah Ergin, AK Parti Hatay İl Kadın Kolları'nın 3. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ergin, "İstanbul'da Hrant Dink öldürüldü, bir komployla alçak cani bir saldırıyla ensesinden, arkasından vurularak toprağa düşürüldü. O tetiği çeken, çektirenin arkasında olanlar, 1955'te İstanbul'daki olayları yapanlarla aynı eller. Bütün darbe ve müdahaleler öncesinde halkı birbirine düşürmek için, toplum mühendisliği oluşturmak için oluşan faili meçhullerle aynı eller. Maraş'ta Çorum'da, Sivas'ta, Taksim'de canlarımızı toprağa düşürenler aynı ellerdir. Ama bütün bu cinayet şebekeleri, tüm bu alçak saldırıların sonucunda, bu ülkede halkın iradesine dayalı, güçlü bir demokrasinin kurulmasına engel olamadılar, bundan sonra da olamayacaklar." dedi.

Yargının siyasallaştığını savunanlara da cevap veren Ergin, "Bu ülkede 'yargı siyasallaşıyor' diyenler, dönüp aynaya bir baksınlar, bu ülkede yargıyı kendi arka bahçesi olarak görüp kullanmak isteyenler kimlerdir?" diyerek göndermede bulundu.

Kongreye Bakan Ergin'in yanı sıra AK Parti Hatay milletvekilleri Âdem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu ve Orhan Karasayar ile çok sayıda Kadın Kolları üyesi ve partili de katıldı.


(CİHAN)