PKK’nın kaçakçılıktan elde ettiği gelirin önüne geçilmesi için Batı illerinde görevli kaçak istihbarat konularında uzman 100 gümrük muhafaza memuruyla 10 amirin tayini acil koduyla Doğu sınır kapılarına çıkarıldı. Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü ayrıca buralarda görevlendirmek için 500 kişilik bir personel alımı için de düğmeye bastı.

Halktan uzak lojman
PKK’ya yönelik askeri ve polisiye operasyonlar aralıksız sürdürülürken, örgütün maddi finans kaynaklarına karşı da acil önlemler alınmaya başlandı. Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu sınır kapılarındaki kaçakçılık olaylarını sıfıra düşürmek için eylem planını devreye soktu. Batı illerinde görevli, kaçak istihbarat konusunda uzman, dört yıllık üniversite mezunu ve genç 100 muhafaza memuru ile 10 amirin tayinini Habur, Gürbulak, Esendere ve Nusaybin Gümrük Kapıları’na çıkardı. Acil koduyla çıkartılan bu tayinlerde, memurlar bayram sonrasında yeni görev yerlerinde işbaşı yapacak.

Doğu ve Güneydoğu illerinde, kaçakçıların kendilerine izin vermeyen gümrük görevlilerini evlerine giderken sürekli olarak dövmesi, personelde büyük rahatsızlık yaratıyordu. Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri, acil koduyla görevlendirdiği bu memurlara halktan uzak lojmanlarda yer tahsis etti.

PKK mal yüklü her katır için para alıyor
Van Başsavcılığı’nın hazırladığı soruşturma dosyasında, PKK’nın kaçakçılıktan elde ettiği gelirin ne denli büyük ve ürkütücü olduğu ortaya çıktı. PKK Doğu ve Güneydoğu sınırından yapılan her türlü uyuşturucu sevkıyatından kilo başına 65 dolar para alıyor. Kaçak akaryakıt taşıyan her katır için 3, şeker için 5 dolar, çay için 7 dolar para alıyor.


Radikal