Doktoru bıçakladıktan sonra, yanına kimseyi yaklaştırmamış 

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde ameliyatına girdiği 85 yaşındaki kanser hastasının torunu tarafından bıçaklanarak öldürülen Op. Dr. Ersin Arslan, son yolculuğuna uğurlanıyor. Arslan, için çalıştığı hastanenin bahçesinde tören düzenlendi. Doktor arkadaşları, vahşice bıçaklanan genç doktorun zanlısının olaydan sonra kimseyi yanına yaklaştırmadığını söyledi. 

Dün öğle saatlerinde 17 yaşındaki M.G. tarafından bıçaklanarak ağır yaralanan Arslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Genç doktoru son yolculuğunda sağlık çalışanları yalnız bırakmadı. Hastanedeki servislerde işi bırakan sağlıkçılar, hastane bahçesinde toplanarak, olayı protesto etti. Temsili olarak kanlı bir doktor önlüğüyle olayı kınayan sağlıkçılara, vatandaşlar da destek verdi. Çoğu doktorun gözyaşlarını tutamadığı görülürken, hastanenin dört bir yanına Arslan'ın fotoğrafları yapıştırıldı. Hastane bahçesine Türk bayrağına sarılı tabutla getirilen genç doktorun kendisi gibi doktor olan ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Patoloji Uzmanı olarak görev yapan hamile eşi Sibel Arslan da kocasının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. 

Törende bir konuşma yapan Türkiye Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Demirbizen, "On binlerce sağlık çalışanı bugün bu acıyı, üzüntüyü, Türkiye'nin dört bir yanında, cenaze orada olmamasına rağmen yaşıyor ve bunu ailesinin, dostlarının bilmesini istiyor. Yarın tüm Türkiye'de yitirdiğimiz bu kardeşimizin acısına ve bundan öncekilerin acısına tanıklık etmek için iş yapamayacaklar, yas tutacaklar." dedi. Törenin ardından, genç doktorun naşı Kayaönü'ndeki baba evinin önüne getirildi. Buradan da cenaze namazının kılınacağı, Bahaeddin Nakıboğlu Camii'ne götürüldü. 

Öte yandan, ölen doktorun mesai arkadaşları da yaşanan acı olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Aynı olayın tekrarlanmasını istemediklerini belirten doktorlar, hayatını kaybeden arkadaşlarının vahşice ve tasarlanarak öldürüldüğünü kaydetti. Doktorlar, zanlının Arslan'ın bıçakladıktan sonra yaklaşık 3-5 dakika kimseyi yaklaştırmadığını ve kanın boşalmasını beklediğini dile getirdi. 



Cihan