1 Mayıs İşçi Bayramı'nın kutlandığı gün Ankara'da bir işçinin göçük altında hayatını kaybetmesinin ardından bir kötü haber de İstanbul Bayrampaşa'dan geldi. 

Bir döküm atölyesinde meydana gelen patlamada bir işçi öldü, bir işçi hafif yaralandı.

Muratpaşa Mahallesi Sarı Dökümcüler Sanayi Sitesi 7. Blok'taki ''Özbir Metal'' adlı firmada bakalit malzemeden tencere sapı üreten işçiler, üretim bandının sonundaki kazanın ısısını artırmak için ateş yaktı.

İddiaya göre, ateşin hızlanması için tiner kullanılması üzerine basıncı artan kazanda patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle fırlayan metal kapak, Ersin Kaya'nın (24) başına isabet etti.

Kaya, olay yerinde öldü, iş arkadaşı Dursun Çiftçi (28) hafif yaralandı.

Diğer işçilerin ihbarıyla sağlık ekipleri, polis ve itfaiye olay yerine geldi. Dursun Çiftçi, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Atölyede, polis ve itfaiye ekipleri tarafından inceleme yapıldı.

'SORUMLULUK İBB'NİN'
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Aydıner, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce firmaya geçici ruhsat verildiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Biz firmanın başvurusu üzerine gerekli incelemeleri yapmış, kendilerine geçici ruhsat vermiştik. Ancak, yapılan iş gayri sıhhi malzeme üretimi olduğundan sorumluluk bizde değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olduğu için oraya yönlendirildiler. Sanırım oraya da başvuruları olmuş. Böyle elim bir olayın yaşanmasından dolayı üzüntülüyüz. Bu tarz sanayi sitelerinin artık yerleşim yerlerinden uzakta olması gerekiyor. Zaten bu işletme buradan taşınacağını da belirtmişti.''

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



AA