Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen müftülük çalışanı ile örgüte yakınlığı ile bilinen yurdun çalışanının yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan Kastamonu Müftülüğüne bağlı Kur'an kursu öğretmeni İ.E. ile örgüte ait bir yurtta öğretmen olarak çalışan A.K. katıldı.

İ.E. savunmasında, Kur'an kursunda öğretmenlik yaparken ihraç edildiğini söyledi.

FETÖ başta olmak üzere vatanın birliği ve bütünlüğünü bozmaya çalışan her türlü terör örgütüne karşı olduğunu öne süren İ.E, "Bugüne kadar vatanıma ve milletime bağlı olarak çalıştım. " dedi.

Mahkeme heyetinin Bylock'tan gerçekleştirilmiş bazı mesaj içeriklerini okuması üzerine İ.E, "Mesajlaştığım söylenen kişileri tanımıyorum. ByLock kullanmadım. Maddi ve teknik bir hata olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

A.K. ise işsiz kaldığı için FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen yurtta çalıştığını iddia etti.

15 Temmuz'u ve FETÖ örgütünü lanetlediğini söyleyen A.K, "Milletimizi hedef alan bu örgüt, alçak bir örgüt. ByLock kullanmadım, kesinlikle kabul etmiyorum." diye konuştu.

Sanıkların savunmasının ardından mahkeme heyeti duruşmayı 26 Ekim'e erteledi.