GÖKÇE KIRTILOĞLU İZMİR

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Silivri’deki Ergenekon duruşmasında yaşanan olaylarla ilgili görüntülerin ortada suç unsuru olduğunu gösterdiğini ancak bunu değerlendirecek olanın savcılık olduğunu söyledi. Okur, bir davanın barikatlar yıkılarak engellendiği olayların Türkiye’de daha önce benzer bir örneğinin olmadığını söyledi.

Uzun tutukluluğa karşıydılar!

Silivri Başsavcılığı’nın biri resen biri de Cezaevi savcılığının ihbarıyla iki ayrı soruşturma başlattığını hatırlatan Okur, “Başsavcılık zaten işlem başlatmasa bu sorumluluk doğururdu. Savcılık açısından niye işlem başlatmadın sorusu sorulması gerekirdi. Savcılık yapılması gerekeni yapmış ve soruşturmasını başlatmış” dedi.

Uzun tutukluluk süresini eleştirenlerin Ergenekon davasının uzaması için ellerinden geleni yaptığını belirten Okur, “Bu davada bir yandan uzun tutuklamalardan yakınıyoruz, bir yandan da mahkemenin karar vermesini engellemeye çalışıyoruz. Burada çok ciddi bir çelişki var. Karar verilsin istiyor muyuz, istemiyoruz, tutukluluk bitsin istiyor muyuz, istemiyor muyuz? Buna karar verilmeli” dedi.

Silivri’de kurallar çiğnendi

Görüntülere göre Silivri’de yaşanan olaylarla ilgili soruşturma açılması gerektiğinin altını çizen Okur, “Çünkü orada bir düzen alınmış, barikatlar kurulmuş. Bunların yıkılması, duruşmanın yaptırılmaması gibi bir eylem var. Elbette görüntülere bakarsanız suç unsuru var gibi, bunu değerlendirecek olan savcılık. Bizim televizyonda izlediğimiz görüntüler oradaki kuralların çiğnendiğini gösteriyor. Duruşmaların yapılmaması engellemesi başlı başına suç oluşturur” dedi.

Geçmişte siyasallaşan yargıdan faydalandılar

YARGININ siyasallaştığını iddia edenleri bunu ispat etmeye davet eden İbrahim Okur, “Yargının siyasalaştığını iddia edenler, dün nasıl olduğunu, bugün nasıl olduğunu ortaya koymaları gerekir. İddia ediyorum; ‘yargı siyasallaştı’ diyenler geçmişte siyasallaşmış yargıdan faydalananlar. Bugün yararlanamadıkları için yargının siyasallaştığını iddialarında bulunabiliyorlar” şeklinde konuştu.