Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin 12 Eylülcülerin palazlandırdığı dinci iktidarın, sözde 12 Eylül hukukunun izlerini silmek amacıyla dayattığı anayasa paketi hakkında kararını verdiğini belirtti.
 

"Mahkeme, Anayasa'yı koruma yükümlülüğünü yerine geitrdi"

Adıbelli, Yüksek Mahkemenin, Anayasanın kendisine verdiği Anayasayı koruma yükümlülüğünün gereğini yerine getirmediğini söyledi. "Buna rağmen, demokratik hukuk devleti ve yargı bağımsızlığına bağlılığımız gereği verilen karara saygı duyuyoruz" diyen Adıbelli açıklamasına şöyle devam etti:

"Bağımsız yargıyı, dolayısıyla laik demokratik bir hukuk devleti olma iddiasına ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyetini çok ağır bir tehdit altına sokan kararla ilgili değerlendirmeyi tarih yapacaktır. Varlığını 12 Eylül darbesine borçlu dinci iktidarın, sözde 12 Eylül hukukunu demokratik bir zemine çekmek amacıyla dayattığı paketle ilgili görüşümüz net. Perdeleme amaçlı hükümlerle gerçek hedefi gizlenmeye çalışılan Anayasa değişiklik paketini reddediyoruz. Anayasa Mahkemesi'ni, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu siyasi iktidarın güdümüne sokarak ülkeyi yandaş bir yargının elinde cehenneme dönüştürme hedefiyle hazırlanan paketin, kabul edilmemesi için bütün olanaklarımızla mücadele edeceğiz. Hesap verme korkusuyla dokunulmazlık zırhının arkasına gizlenenlerin, yargı bağımsızlığına yönelik saldırılarını göğüslemek için en geniş demokratik direnişi örgütleyeceğiz."




 
anka