Geçen kongrede Eminağaoğlu'nun ismini çizen YARSAV delegeleri, son kongrede de Eminağaoğlu'nun desteklediği listeyi çizdi. Emine Ülker Tarhan, rakibini altıya katladı.

YARSAV Başkanı olduğu dönemde sık sık hükümetle sert polemiklere giren Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, derneğin ilk genel kurulunda çizik yiyerek büyük bir şok yaşamıştı. Eminağaoğlu ikinci şoku ise önceki gün yedi. Eminağaoğlu'nun desteklediği “YARSAV Hepimizindir” grubunun çıkardığı liste yaklaşık 800 delegenin oy kullandığı olağanüstü gelen kurul tarafından çizildi.

HSYK seçimleri sonrasında YARSAV içinde baş gösteren “güvercin”, “ulusalcılar” ve “ulusalcı şahinler” olağanüstü kongrede açıkça tartışmaktan çekinmediler. Tarhan'ın da içinde yer aldığı “güvercinler” grubu seçimleri göğüslerken, “ulusalcılar” ise “YARSAV Hepimizindir” adıyla yeni bir grup oluşturdular. Bu grup aynı isimliinternetsitesi etrafında örgütlenmelerine başladı. Bu gruba aralarında Osman Kaçmaz'ın da bulunduğu “ulusalcı şahinler”in de destek olduğu belirtildi. Kamuoyunda Kızılelma Koalisyonu olarak da bilinen iki grup, Tarhan'ın listesine karşı işbirliği yaptı.

YARSAV’da dengeleri değiştiren ittifak!..


TARTIŞMALI İSİMLER LİSTEYE GİRMEDİ

YARSAV'ın mevcut başkanı Emine Ülker Tarhan, ise başarıyı özellikle yüksek yargı vesayeti görünümündeki dernek yönemitinde büyük ölçüde revizyon yapmasıyla elde etti. Tarhan, eski yönetimdeki isimlerden olan ve Hatay'daki otel baskınında ismi geçen Remzi Özdemir, CHP'ye anayasa değişikliğinin iptal başvurusunda yardımcı olan Ali Rıza Aydın gibi isimlere yeni listesinde yer vermedi.

Özdemir, Osman Kaçmaz'a yakınlığı ile bilinirken, Ali Rıza Aydın ise ulusalcı yayınlarıyla bilinen odatv.com sitesinde yazılar yazıyor. Tarhan, eski yönetimde 9 ismi değiştirdi. Tarhan'ın yönetim kurulu; Leyla Köksal, Murat Arslan, Ayşe Altun, Mustafa Karadağ, Bülent Yücetürk, Nuh Hüseyin Köse, Mehmet Kaya, Oktay Aydın, Kamil Çil, Bihter Aydın, Ramazan Bayrak ve Celal Çelik'ten oluşuyor.

TARHAN, RAKİBİNİ 6'YA KATLADI

Emine Ülker Tarhan, kendisine rakip olarak seçimlere giren başkan adayıAnkaraCumhuriyet Savcısı Fuat Hazer'den 6 kat daha fazla oy aldı. Seçimlere girenlerin neredeyse tamamına denk 825 delegenin oyunu alan Tarhan'ın listesinde en düşük oyu 607 oyla Bülent Yücetürk aldı. Eminağaoğlu'nun da desteklediği “YARSAV Hepimizindir” grubunun listesinde ise en yüksek oyu 132 oyla başkan adayı Fuat Hazer aldı.




Star