YARSAV Kurucu Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu HSYK'nın gündeminde olan 2010 yılı hakim ve savcı yaz atama kararname taslağı üzerindeki çalışmaların biran önce bitirilmesi gerektiğini belirterek, "Adli tatilde olan tüm hakim ve savcılarımız rahat bir nefes almalılar. Yargıç ve Cumhuriyet savcıları, her yapılacak işlemi, biat kültürü içinde bekler duruma itilemez" dedi.

Eminağaoğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, atama kararnamesi sürecinin, "çok uzadığını ve bunu yargı ve Cumhuriyet Savcılarının asla hak etmediklerini" belirtti.

Eminağaoğlu, çıkarılmayan kararname nedeniyle adli tatilde olan hakim ve savcıların bir belirsizlik yaşadığını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Yargıç ve Cumhuriyet savcıları, her yapılacak işlemi, biat kültürü içinde bekler duruma itilemez. Süreci uzatan gerçek nedenler, kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Kararname sürecinde de görüldüğü üzere HSYK'nın mevcut yapısıyla, yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesi etkin olarak sağlanamamaktadır. Ancak Anayasa değişikliği sonrasında ise hiç sağlanamayacaktır. Kararname taslağı üzerindeki çalışmalar ivedilikle sonuçlandırılmalıdır. Adli tatilde olan tüm hakim ve savcılarımız rahat bir nefes almalılar."




ANKA