Yargıyı etkileme iddiasıyla Ergenekon dalgası içinde yapılan operasyonda dinlemelere takılan Ergenekon davası hakimi Köksal Şengün, sert konuştu.

Şengün, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ı tanıdığını HSYK Başkanı Özbek ile görüşemesi için Seyfi Oktay'ın kendisi için randevu aldığını açıkladı:

"HSYK Başkanvekili Özbek ile kişisel görüşmem için Seyfi Oktay bana randevu aldı. Özbek benim başkanımdır. Yargıtay üyeliğine adaylığımı koymuştum. Kulis  faaliyeti yaptım. Ama seçilemedim."

Şengün, "Yargıtay üyeliği için kulis faaliyeti yaptım" derken, görüştüğü isim HSYK Başkanvekili Kadir Özbek de Seyfi Oktay ve Köksel Şengün ile görüştüğünü saklamadı.

Hakkındaki dinleme iddiaları için Ergenekon savcılarının muhhattabı olmadığını belirten Ergenekon hakimi, Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ile görüştüğünü açıkladı ve isyan etti:

"Benimle ilgili dinleme kararı yokmuş. Saygısızlık. Telefon konuşmasına düştüğüm bana bildirilmeliydi. Burada bir sıkıntı var. Böyle yürümez. Biz bu işi böyle yapmadık. Ayıp bir şey. Benim şahsımla ilgili. Benim bir ailem var. Yeni torunum oldu. Şimdi git ona anlat. Nasıl anlatacaksınız? Herkese tek tek nasıl anlatabilirim ki? Hepsi ayıp..."

Şengün gazetecilere basına servis yapan belli gruplar olduğunu da belirterek, soruşturmanın yönlendirilmeye çalışıldığını söyledi:

"Birileri birilerine savaş açtı. Bir mahkemenin bu kadar üzerine gidilmez. Bizim eğilme şansımız yok. Biz pat diye kırılırız. Çok ağır şeyler söylerim. Zamanı değil. Aslında kurt içimizde. Dışarıda değil."

Şengün, bir bayan avukat tarafından kadınlığını kullanarak etki altına alındığı iddiaları içinse "Kadınlığı kullanmak nasıl oluyor, bilmiyorum"  yanıtını verdi.



Cnn Türk