Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mezarının açılmasına karar verilmişti. Özal'ın Topkapı'daki Anıt Mezarı'nda bu sabah hareketlilik yaşandı. Ellerinde mezarın krokisi bulunan bazı görevliler sivil polisler eşliğinde anıt mezara geldi. Mezarın etrafından inceleme yapan kişilerin, mezarın nasıl açılacağıyla ilgili teknik çalışma yaptığı öğrenildi.    

Terörle Mücadele Soruşturmalarından Sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan yine Terörle Mücadele Soruşturmalarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak ve Ergenekon soruşturmalarında da görev alan Savcı Muammer Akkaş anıt mezara birlikte geldi. 3 savcı kendilerinden önce mezara gelen ve teknik incelemelerde bulunan ekipten bilgi aldı.    

Açıklama yapılmadı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay  Erdoğan'ın başkanlığındaki heyet, mezarının açılmasına karar verilen 8.  Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kabrinin bulunduğu Anıt Mezar'daki incelemelerini  tamamladı. 

Başsavcıvekili Oktay Erdoğan ve beraberindeki 10 yetkili, Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ölümün nedeni konusundaki iddialara ilişkin yürüttüğü  soruşturma kapsamında, inceleme yapmak için mezarının açılmasına karar verdiği  merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kabrinin bulunduğu Topkapı'daki Anıt Mezar'da  yaklaşık bir saat keşif yaptı.

Erdoğan ve beraberindeki heyet, incelemenin ardından Anıt Mezar'dan  ayrılırken, gazetecilerin kabrin ne zaman açılacağı yönündeki sorularını yanıtsız  bıraktı.

Bu arada, güvenlik güçleri, mezarın açılması kararının verildiği 17  Eylül'den bu yana Anıt Mezar'a yaklaştırılmayan basın mensuplarının mezar  çevresinde çekim yapmasına izin verdi.

DHA