Yıllardır gizlenen Ergenekon şemasının ayrıntıları ortaya çıktı. Tuncay Güney'in sözde Ergenekon yapılanmasını anlattığı beyanları, Ergenekon davasına bakan mahkemeye 30 Aralık 2008'de ulaştı. Şemadaki isimlerin üzerini örten mahkeme, MİT'in gönderdiği beyanları da 4 yıl dava dosyasından gizledi. Güney'in beyanlarında sözde örgütün 1 numarası olarak Ergenekon tutuklusu MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan bulunuyor. MİT'in gönderdiği belgede, şemaya yerleştirilen isimler Tuncay Güney'in anlatımlarına göre askerler, gazeteciler ve işadamları olarak sınıflandırılmış.

İşte Güney'in beyanları ile hazırlanan şemada yer alan Türk Subayları..

Ergenekon Şeması'nda Gizlenen İsimler / Türk Ordusu
Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı
Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman
Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Rasim Betir
Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis
Emekli Tümgeneral Osman Özbek
Emekli Tuğgeneral Veli Küçük

2001 yılında ABD'nin hedefinde olan veya şantaj yapmak istediği isimler, bir bir Güney'e söyletilerek şemaya eklendi. MİT tarafından Güney'in beyanlarıyla hazırlanan şemada yer alan politikacılar ise şu şekilde.

Ergenekon Şeması'nda Gizlenen İsimler / Siyasetçiler
Cumhur Ersümer
Yaşar Okuyan
Koray Aydın
Tunca Toskay
Nazif Okumuş
Tevfik Diker
Eyüp Aşık

Güney, Hasan Fehmi Güneş'in de sözde örgütün elemanı olduğunu kaydediyor. Tuncay Güney'in anlatımlarıyla bazı gazeteciler de Ergenekon şemasına yerleştiriliyor. Şemada yer alan gazeteciler arasında medya patronlarından Zaman Gazetesi'ne uzanan ilginç bir yelpaze ortaya çıkıyor.

Ergenekon Şeması'nda Gizlenen İsimler / Gazeteciler
Hüseyin Gülerce, Zaman Gazetesi
Ertuğrul Özkök
Dinç Bilgin
Bekir Coşkun 
Enis Berberoğlu
Doğu Perinçek ve Aydınlık çevresi,
Aslan Bulut
Aslan Pekin, Türkiye Gazetesi
Necdet Sevinç, Kurultay Gazetesi
Gülçin Telci

Şemada, operasyonlara dahil edilmeyen işadamları da bulunuyor. Güney'in beyanlarında Veli Küçük'ün iş çevresini Ulusal Sanayiciler ve İş Adamları Derneği USİAD üzerinden örgütlemeye çalıştığı iddia ediliyor.

Ergenekon Şeması'nda Gizlenen İsimler / İş Adamları
Kemal Özden
Korkmaz Yiğit
İlhan Uran
Hayyam Garipoğlu
Ali Balkaner

Güney'in hazırlattığı şemada, mafya olarak bilinen isimler, itirafçılar ve tetikçilere de yer verildi. 

Ergenekon Şeması'nda Gizlenen İsimler / Tetikçiler
Alattin Çakıcı
Ömer Lütfi Topal
Drej Ali lakaplı Ali Yasak
PKK itirafçısı Sami Demirkıran
Kemal Tahirr kod adlı Binbaşı Kadir 
Sami Hoştan
Oğuz Korukır
Şenol Acar
Ali İrfan Üstkol
Süleyman Gürler

Ergenekon hakimleri, gizledikleri şemayı açığa çıkaran bu beyanları dava dosyasına koymak için 30 Kasım 2012'yi bekledi. Oysa, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in talebi üzerine MİT'ten istenen beyanlar, mahkemeye 30 Aralık 2008'de ulaştı. Ergenekon hakimleri bu beyanları 4 yıl boyunca dava dosyasına eklemeyerek avukatlardan ve kamuoyundan sakladı. Tuncay Güney'in beyanları üzerine hazırlanan şemayı Eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun "saçma sapan" olarak değerlendirmişti. Ergenekon hakimleri; İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Adnan Akfırat, Veli Küçük, Ethem Sancak, Sedat Peker, Ali Yasak ve Sami Hoştan dışındaki isimlerinin üstünü itibarları zarar görebilir gerekçesiyle kapatmıştı.