ŞEYHMUS ÇAKAN

Molotofkokteyleri ve el yapımı bombalarla okullara saldıran örgüt üyelerini öğretmenler engellemeye çalışıyorsa da başaralı olamıyor. Diyarbakır Şehitlik Lisesi Müdür Başyardımcısı Şükrü Kikizade, saldırganların beline sarılıp elindeki bombaları almaya çalışması dikkat çekiyor. Diğer öğretmenler de çocukların önüne geçerek, kendilerini siper ediyor.

PKK'nın Öz Savunma Birlikleri adı altında Diyarbakır'da faaliyet gösteren örgüt mensuplarının ellerini kollarını sallayarak okula girmesi güvenlik kamerasına yansıdı. Şehitlik Lisesi'ne girerek kütüphanenin bulunduğu kata çıkan saldırganlar molotofkokteyllerini kütüphaneye atarak yangın çıkarmaya çalışıyor. Kar maskeli örgüt üyeleri, teneffüsteki öğrencilerin çığlıkları arasında okulun koridorlarında dolaşıyor. Molotofları öğretmenler odası ve müdür yardımcılarının bulunduğu odaların girişlerine atan örgüt üyelerinin asıl amacının yangının büyüterek, can kaybı yaşanmasını istiyor.

CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

Olayın ardından öğretmenlere ve öğrencilere sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de yüzleri maskeli teröristlerden ikisinin kimliğini kısa sürede belirledi. Özel Harekât polislerinin katıldığı operasyonla gözaltına alınan teröristlerin evinde, el yapımı 46 bomba, 15 molotofkokteyli, çok sayıda silah ele geçirildi.

DÜZENEK BOŞ ÇIKTI, CANLI BOMBA PSİKOLİK TEDAVİ GÖRÜYORMUŞ

Diyarbakır'a dün gece alarma geçiren canlı bombanın üzerindeki düzenek boş çıktı. Kendisini canlı bomba olarak tanıtarak polise ihbarda bulunan kişinin, kentte daha önce de benzer davranışlar sergilediği belirtildi. Güvenlik güçlerinin saatlerce uğraşmasının ardından kişinin üzerinde bomba uzmanı polisler tarafından yapılan incelemede bomba bulunmadığı ve vücuduna kablolar sararak, kendisine canlı bomba süsü verdiği belirlendi. Polis, kendisine canlı bomba süsü veren kişiyi gözaltına alarak Emniyet'e götürdü.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bir kişinin polisi ayarak yerine söyleyip, üzerinde bomba bulunduğu yönünde ihbarda bulunduğunu söyledi. Toprak, "Bombayı patlatacağını söylemiş, bunun üzerine ekipler olay yerine gidip, gerekli önlemleri aldı. Kişi, görevlileri üzerinde bomba var diye uğraştırdı. Görüşmeler sırasında üzerinde bomba olmadığı anlaşıldı. Tedbirli bir şekilde üzerindeki düzenek çıkarıldı. Kendisine canlı bomba süsü veren kişinin daha önce de benzer ihbarlarda bulunduğunu belirledik. Bu kişinin psikolojik rahatsızlığı var, Emniyetçe de daha önceden bilinen bir kişi. Canlı bomba değil. Gerekli soruşturma da sürdürülüyor" dedi.(Star)