Feyzioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokrasi olmadan yaşatılamayacağını, laik ve sosyal hukuk devletinden, Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün verilmesinin, Lozan Antlaşması'ndan vazgeçilmesinin Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçilmesi anlamına geleceğini belirtti. 

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına getirilen kısıtlamaların toplumda büyük rahatsızlık yarattığını savunan Feyzioğlu, şunları kaydetti: 

''Halkı kutuplaştıran ve milletçe gururlanarak yaşadığımız Cumhuriyet sevincimizi gölgeleyen yasaklama teşebbüslerinden bir an önce vazgeçilmelidir. Anayasa'nın değiştirilemez maddelerinde tanımlanmış Cumhuriyetin ilkelerine gönülden bağlı Türk milletinin hassasiyetlerini görmezden gelmeye kimse kalkışmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti tören meydanlarında kurulmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatan sathında kurulmuştur ve kutsal vatan sathında, demokrasi ve hukuk devletinin evrensel standartları içerisinde kararlılıkla korunacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.''