Yaptıkları ilginç eylemlerle dikkat çeken Genç Siviller, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu'nun durumuna düşmemek için Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılması çağrısında bulundu. Genç sivillerininternetsitesi aracılığıyla duyurulan bildiride bir dönem fırtınalar kopartan "Braveheart" filmine atıfta bulunularak Kılıçdaroğlu'nun Önder Sav, Nur Serter ve Necla Arat gibi isimleri dinlememesi ve vicdanının sesine uyması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu öncesinde yaşanan köşke çıkıp çıkmama tartışmalarınaGenç Sivilleryeni bir boyut kazandırdı. Grubun internet sitesinde yayınlanan mektup ile Kılıçdaroğlu'na, "Vicdanının sesini dinle" çağrısı yapıldı.

Mektupta, Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'ne çıkışı sırasında yaşanan tartışmalar ve eşinin başörtülü olmasının sorun haline getirilmeye çalışıldığı hatırlatıldı. CHP'nin de bu tartışmaların odağında bulunduğu belirtilerek, "Mitinglerin starları partinizden milletvekili oldu" ifadesinin de yer aldığı mektupta Kılıçdaroğlu'nun vicdanının sesini dinlemesi ve Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nun kırılan kalpleri onarma adına iyi bir fırsat olduğu belirtildi.

Mektubun en dikkat çeken bölümlerinden biri Kılıçdaroğlu'nun Necla Arat, Nur Serter ve Öner Sav'ı dikkate almaması yönündeki ifadeler oldu. "Onlara kulak asmayın. Onların vitrininde olduğuCHP%20 oy aldı. Daha fazlasını beklemeyin." ifadelerine yer verildi.

Mektupta, "En kritik zamanlarda demokrat olmayı değil Demirel'in telkinleriyle hareket etmeyi seçen Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar şimdi nerede? diye bir düşünün." ifadeleri dikkat çekti.
En dikkat çeken bölümlerden biri de ünlü Braveheart filmine atıf yapılan bölüm oldu.

"Kararınızı vermeden önce Braveheart filmini mutlaka izlemenizi öneriyoruz. Filmde, İskoçya prensi Robert the Bruce cüzzamlı, yaşlı babasını dinleyip defalarca kendisine güvenenlerin güvenini boşa çıkarıyor. Bu tavrı halkın iradesini temsil eden William Wallace'ın hayatına bile maloluyor. Bruce en sonunda babasını ve çürümüş görüşlerini kenara itip halkının başına geçiyor ve gerçek bir lider oluyor. Siz de Erkan Mumcu, Mehmet Ağar olmayın.29 Ekimgecesi Robert the Bruce olun." deniliyor.

Mektup, "Türkiye'nin böyle bir CHP'ye ihtiyacı var." ifadesiyle bitiyor.



Cihan