Gerçeker, Yargıtay'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yüksek yargıya yönelik eleştirilerinin anımsatılması üzerine Gerçeker, "Herkesin kendi düşüncesi. Her düşünce saygıdeğer" diye konuştu. Anayasa Mahkemesi'nde gerçekleştirilen ant içme törenine neden katılmadığına ilişkin soru üzerine Gerçeker, özel bir sebebi olmadığını, işlerin yoğunluğundan dolayı katılamadığını söyledi. 'Yüksek yargıya her getirilen öneriyi eleştirmesinler' yönündeki sözünün anımsatılması üzerine Gerçeker, "Karşılıklı ben kimseye cevap vermiyorum. Herkesin kendi düşüncesi. Ortaya koyar. Biz de kendi düşüncemizi ortaya koyuyoruz. Hangi düşüncenin hukuka uygun olduğunu kamuoyu en iyi şekilde takdir edecektir, değerlendirecektir" dedi. Bir gazetecinin 'Sayın Kılıç'ın konuşmasını izlediniz mi' sorusuna Gerçeker, " Tam olarak izleyemedim" karşılığını verdi.

Kılıç'dan yüksek yargıya sert eleştiriler

Bir soru üzerine bireysel başvuru ile ilgili sözlerinin arkasında olduğunu belirten Gerçeker, "Bizim bu konuda ne düşündüğümüz açıktır. Bize göre süper temyizdir, onlar öyle olmadığını söyleyebilirler. Bunlar kamuoyunda tartışılır. Kimin haklı olduğu kimin haksız olduğu ortaya çıkabilir" ifadelerini kaydetti.

"Bir kırgınlık söz konusu mu" sorusu üzerine Gerçeker, "Hayır. Ben kişisel olarak bu şekilde tartışmanın içine girmek istemiyorum. Aynı şekilde onlardan da bekliyorum. Hiçbir zaman kişisel mecraya dökmeni anlamı yok. Onlarında böyle bir tutum olduğunu düşünmüyorum. Kendi düşüncesidir, o kendi düşüncesini ortaya koyuyor. Biz de kendi düşüncemizi ortaya koyuyoruz. Kamuoyu en iyi şekilde takdir edecektir" dedi.

CHP'li üyelerin Adalet Komisyonu'ndan istifa etmelerine ilişkin soru üzerine Gerçeker, "O tamamen siyasi tavırdır. Bizim o konuda söz söyleme şeyimiz yok" yanıtını verdi.



İHA