Çankaya Köşkü'nde yaklaşık 55 dakika süren görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Gerçeker, daha önce kamuoyuyla paylaştıkları görüşleri Cumhurbaşkanı'na aktardığını dile getirdi.

Gerçeker, herhangi bir dosya sunmadıklarını, sözlü olarak ifade ettiklerini kaydetti.

Adalet Bakanlığı ile bazı konularda farklı düşündüklerini belirten Gerçeker, bu farklılıkların giderilip giderilmeyeceğine yönelik soruya, "Zaman gösterecek." diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la görüşecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmelerin yarın yapılması planlanıyor. Görüşme programının Adalet Bakanı Ergin'in Brüksel'deki temaslarının ardından Türkiye'ye dönmesinden sonra netlik kazanacağı bildirildi.

''TAMAMEN YARGI REFORMU KONUSU İLE İLGİLİ BİZİM GÖRÜŞLERİMİZİ ALDI'’
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yaptıkları görüşmede yargı reformu ile ilgili görüşlerini aldığını bildirdi.
Gerçeker, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinin ardından Yargıtaya girişinde gazetecilerin görüşmeye ilişkin sorularını yanıtladı.
Gerçeker, gündemde yargı reformu konusunun bulunduğunu, görüşmede Cumhurbaşkanı Gül'ün yargı reformu ile ilgili görüşlerini aldığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül'ün, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile de bu konuları görüşeceğini ifade eden Gerçeker, ''Ondan sonra herhalde kendileri bir değerlendirme yapacaklar. Görüşmemizin konusu bu'' dedi.
Bir gazetecinin, ''Son günlerde yargıda yaşanan gerilim görüşmeye yansıdı mı?'' sorusu üzerine Gerçeker, ''Hayır, tamamen yargı reformu konusu ile ilgili bizim görüşlerimizi aldı. Biz de daha önce biliyorsunuz kamuoyuna deklare ettik, raporlarımızla bildirdik. O görüşlerimizi Sayın Cumhurbaşkanı'na bildirdik'' diye konuştu.
Bir başka soru üzerine Gerçeker, konuyla ilgili Gül'e dosya sunmadığını belirterek, ''Dosya kafamızda duruyor zaten'' dedi.
Anayasa Mahkemesinin ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısında gerçekleştirilecek bir değişikliğin görüşmede gündeme gelip gelmediğinin sorulmasına karşılık Gerçeker, ''Biz sadece görüşlerimizi bildirdik. Yapılacaksa ne şekilde bir reform yapılması gerektiğini bildirdik. Tabii Adalet Bakanlığı ile bizim aramızda o konularda, çeşitli konularda farklılıklar var. Onları ortaya koyduk, kendisi muhtemelen değerlendirecek, kendi görüşmelerinden, temaslarından sonra...'' şeklinde konuştu.
Gerçeker, ''Bakanlıkla aranızdaki farklılıklar çözülebilecek farklılıklar mı?'' sorusuna, ''Bilemiyorum, onu zaman gösterecek'' yanıtını verdi.
Bir gazetecinin ''Tartışmalar yaşanırken Cumhurbaşkanı Gül'den yargı reformunun şart olduğuna dair hemen bir açıklama gelmişti'' demesi üzerine Hasan Gerçeker, ''Ama orada hatırlarsanız 'bütün ilgili kurumların da mutabakatıyla yapılması gerekir' diye bir değerlendirme de yapmıştı. Zaten anladığım kadarıyla o değerlendirmenin ışığında bu görüşmeleri yapıyor'' diye konuştu.
 ''Yargı reformu ile ilgili özellikle altını çizdiğiniz bir nokta var mıydı?'' sorusu üzerine Gerçeker, bu konuları ayrıntılı olarak anlatmanın mümkün olmadığını ifade ederek, ''Bizim uzun, geniş bir raporumuz var'' şeklinde konuştu.

Bugün