HALİL BİLEK

Olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerindeki Şahin Tanrıkulu İş Merkezi'nde meydana geldi. Merkez Sarıçam ilçesine bağlı Cihadiye köyü eski muhtarı Hasan Sert, iddiaya göre Mehmet Güder'den borç para aldı. Alacağını tahsil edemeyen Güder, haciz işlemleri için Avukat Nursel Ünal'dan, hukuksal süreci başlatmasını istedi. Güder'in alacağına karşılık Sert'in bağ, bahçe ve arazilerine haciz işlemi başlatıldı.

Bunun üzerine Sert, Güder'in de arkadaşı olan Selahattin Büyülü'den haczin kaldırılması için aracı olmasını istedi. Sabah saatlerinde avukatlık bürosuna giden Güder, Büyülü ile birlikte gelen Sert, konuyu görüşmeye başladı. Sert, “Herşeyimi aldınız, bari bağ, bahçede bana kalsın” dedikten sonra silahını çıkartıp ateş etmek istedi. Bunun üzerine Büyülü araya girip ateş etmesini önlemek isterken kafasına kurşun isabet etti. Sert daha sonrada Güder'e ateş etti.

Sert elleri kanlı bir halde binadan çıkıp kayıplara karışırken yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Selahattin Büyülü Adana Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Güder ise Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyatın ardından Yoğun akım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Olaydan sonra kaçan Hasan Sert, bir süre sonra Adliye Polis noktasına gelerek teslim oldu.