Merkez Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi Zübeydehanım Caddesi'ndeki Cumhuriyet Lisesi'nde yatılı olarak okuyan M.K. (17), okulun pansiyon ve yemekhane olarak kullanılan binadaki hademe odasına girdi. M.K. hademe İbrahim Yeğen'in (57) kendisinden yaklaşık 5 dakika sonra geldiği odadan, bir süre sonra ayrıldı. Daha sonra odaya giren çalışanlar, İbrahim Yeğen'in boğazı kesilmiş halde yerde yattığını gördü. Çalışanların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Yeğen'in öldüğünü belirledi. İbrahim Yeğen'in cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken M.K. ise Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne giderek teslim oldu. M.K. buradan Bursa Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

'CANIM İSTEDİ ÖLDÜRDÜM'

Cumhuriyet Lisesi Sayısal Bölüm öğrencisi olduğu öğrenilen M.K.'nin Çocuk Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadede , 'Hademeyi canım istediği için öldürdüm' dediği öğrenildi. Cinnet geçirdiği tahmin edilen M.K.'nin okulun başarılı sıralamasında ikinci olduğu ve bu başarısından dolayı Milli Eğitim Vakfı tarafından okul masraflarının karşılandığı belirtildi. M.K.'nin böyle bir olaya karışmasına bir türlü inanmak istemeyen pansiyon yöneticileri de öğrenci ile hademe arasında herhangi bir sorun olmadığını belirtti. Pansiyon görevlileri, öğrencinin yemek yüzünden hademeyi öldürmesinin söz konusunu olmadığını belirterek, 'Hademenin görevi, masadaki tabakları toplamak yada yemekhanenin temizliğini yapmak değil. Öğrenci tabldotunu alır ve sıraya girer. Yemeğini alan öğrenci masada yemeğini yedikten sonra tabldotunu alır ve yıkanması için temizlik bölümüne götürür. Yani hademe yemekhanedeki işlere karışmaz' dedi.

CENAZE ADLİ TIPTAN ALINDI

Öte yandan hayatını kaybeden İbrahim Yeğen'in cenazesi Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Alpağut Köyü'ne götürüldü. Kimsesi olmadığı belirtilen ve bekar olan 57 yaşındaki Yeğen'in cenazesi kılınan öğlen namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. M.K.'nin İnegöl ilçesinde yaşayan ailesi ise çocuklarının böyle bir olaya karıştıklarına hala inanamıyor.