İSTANBUL - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) adli yargı kararnamesiyle Eskişehir hakimliğine atanan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı.

6 Ocak 2011 tarihli  ve 410 hakim ile savcının görev yerini değiştiren kararnameyle Eskişehir hakimliğine atanan Kuban, İstanbul Adliyesi'ndeki odasını boşalttı.

Eşyasını adliye bahçesindeki otomobiline taşırken basın mensupları tarafından görüntülenen Kuban'ın, odasında asılı olan kalpaklı Atatürk posterini de taşıyarak özenle arabasına yerleştirdiği görüldü.

Kuban, hakim Yılmaz Alp ve savcı Kasım İlimoğlu ile vedalaşarak adliyeden ayrıldı.

Hakim Kuban, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Balyoz Darbe Planı' davasında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin tahliyesine karar vererek dikkatleri üzerine çekmişti.

Kuban, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasında da Kurmay Albay Dursun Çiçek'in tahliyesine karar veren mahkeme heyeti içinde de yer almıştı.

Oktay Kuban, medyada yer alan kendi isteği üzerine HSYK'nın görev yerini değiştirdiğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını, tayinle ilgili bir talebinin bulunmadığını söylemişti.




ntvmsnbc ve Ajanslar