Hakim ve savcıların üyesi olduğu ‘adalet.org’ adlı sitede paylaşılan şiirlere yapılan yorumlarda da hukukçuların sıkıntıları yer alıyor. Sitedeti şiirlerden bazıları şöyle: “Cübbesini giymiş duruşma yapar hakimim/ zam benim ne haddime, ben kimim!/artık ümidim yok, oldukça sakinim,/hissiyatına set çekme koy ver gitsin. Savcı bey dert dinler, bugün maruzat/ maaşı azmış! kimse inanmaz buna az at/ görüyor halimizi tüm ilgili zevat, hissiyatına set çekme koy ver gitsin. Her gece yatmadan planlar yaptık/ ay sonunu getirmenin yollarını kaptık/ dosyaların arasında yolumuzdan saptık/ hissiyatına set çekme koy ver gitsin.” Sitedeki yorumlarlar şöyle:

- Çok merak ediyorum ya, hergün gecelere kadar çalışan hafta sonu eve iş götüren bunca yıpranan hakim savcılar yaklaşık 2 yıldır zam istiyorlar. Yanımızda çalışan icra müdürleri, yazı işleri müdürleri bizden çok alıyor diyorlar, HSYK bastırıyor ama olmuyor.

- Madem ülke olarak büyüdük, acilen çözülmesi gereken hakim savcı maaşlarının bu ayıbı neden çözülmüyor?

- Ağzınıza sağlık. Bu kadar sorun yetmiyormuş gibi en ufak hatamızda birde soruşturulur, hakkımızda dava açılır hale geldik.

- Sorun, biz değiliz. Bizim üzerimizden maaş alan kamu personelinin sayısıdır.

- O zaman birileri çıkıp da ‘Türkiye’nin en büyük sorunu yargıdır’ derse onlara yargının en büyük sorunu nedir ya da nelerdir demek gerekir.



Milliyet