TRT Haber'e konuşan Gökçek, hukuka aykırı bir şey yapmadıklarını dile getirdi. Gökçek şunları söyledi: "5 buçuk sene önce inşaata başlandığında yürütmeyi durdurma kararı alındı. Biz inşaatı durdurduk. Ancak tekrar karar kaldırıldı, biz de inşaatı tamamladık. Aradan beş buçuk sene geçtikten sonra tekrar bu kararın alınmasını hafsalam almıyor."
 
Sadece bilirkişi raporu göz önünde bulundurularak böyle bir kararın alınması için iki gerekçenin olması gerektiğini vurgulayan Gökçek, "yürütmeyi durdurma kararının ya yapılan projenin açıkça hukuka aykırı olması ya da telafisi mümkün olmayan zararlar teşkil etmesi durumunda alınabileceğini" söyledi. Alınan kararın hukuki olmadığını ifade eden Gökçek, "Kararı alan hakimleri, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet edeceğim." ifadesini kullandı.
 
23 Kasım'a kadar karar geri alınmazsa Kuğulu Alt Geçitleri'nin kapatılacağını söyleyen Gökçek, "Aksi takdirde görevi kötüye kullanmış olurum." diye konuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek konuşmasını şöyle tamamladı: "Ümit ederim ki burayı kapatmayız. Bizim Büyükşehir Belediyesi'nin internet sayfasında daha önce Akay Kavşağı ile ilgili açılan dava örneği ve ayrıca verilmiş olan kararın örnekleri bugün öğleden sonra yayınlanacak. Vatandaşlarımız gidip bunlara bakıp dava açabilirler. Dava sonunda sağduyulu hakimlerin buraya kapatılamaz demesi mümkün. Ben onu bekliyorum. Bizim yapabileceğimiz bir tek Danıştay müracaatı var. Danıştay'a bu davanın gitmesi, orada dava ile ilgili yeni bir karar alınması uzun süre alır. Bunun tek çözüm yolu Belediye Meclisi'nden aldığımız kararın iptali için dava açılması. Yargıçları HSYK'ya şikayet etme imkanı var mı? Var. Biz onu yapacağız, kesinlikle yapacağız."
 

Cihan