‘Sarhoşluk, rahatsızlık, uygunsuz tavır ve hareket’ suçlarıyla ilgili olarak aleyhlerine dava getirilecek olan üniversite hukuk bölümü öğrencisi gençlerin yurt dışına çıkışlarının yasaklanıp seyahat belgelerinin polise teslim edilmesi kaydıyla davaları görüşülene dek teminatla serbest kalmalarına karar verildi.

Zanlılar V. S., H. S., Y. K. ve Ö. E.’nin yaklaşık 2 litre viski ve birçok şişe bira tükettiğini ifade eden yetkililer, zanlıların aşırı gürültü nedeniyle rahatsız olan bölge sakinlerinin şikayeti üzerine tutuklandıkları belirtildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Cemaliye Usanmaz ve zanlılar şahsen hazır bulundu.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Erkan Yavuz, mahkemede iddia makamının tanığı olarak yeminli şahadet verdi.

Polis memuru Yavuz, 13 Eylül 2011 tarihinde saat 03:00 sıralarında Gönyeli’de Atatürk Caddesi üzerinde meydana gelen ‘sarhoşluk, rahatsızlık, uygunsuz tavır ve hareket’ suçlarıyla ilgili olarak zanlılar V. S., H. S., Y. K. ve Ö. E.’nin bölge sakinlerinin şikayeti üzerine olay yerinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Yavuz, üniversite öğrencisi ve TC uyruklu olan zanlıların uygun görülecek bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Aldıkları aşırı alkol tesiri altında verdikleri rahatsızlıktan ötürü çok pişman olduklarını söyleyen gençler, mahkemeden özür dilediler.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanıp seyahat belgelerinin polise teslim edilmesi kaydıyla davaları görüşülene dek teminatla serbest kalmalarına emir verdi.



gundemkibris.com