'19 MAYIS Genelgesi''nin yürütmesinin Danıştay kararıyla durdurulmasının yankıları devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdar-oğlu, ''Yargı kararlarını herkes uygulamakla yükümlüdür. Herkes yargı kararına saygı gösterecek'' dedi.


Kılıçdaroğlu, İstanbul'da düzenlenen 'Arap Baharı Konferansı''ndan ayrılırken, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Danıştay kararını ''hukuk garabeti'' olarak değerlendirmesini 'Demek ki hukuk kültürü fazla gelişmemiş'' diye yorumladı.


ÇİÇEK'E TEŞEKKÜR
CHP lideri, tutuklu vekillerle ilgili düzenleme konusunda 'Sayın Cemil Çiçek'in yaptığı katkıya, çabaya teşekkür ediyorum'' dedi. Ardından CHP Sakarya İl Kongresi'ne katılan Kılıçdaroğlu özetle şu mesajları verdi:


- SİYASİ PARTİ MEZARLIĞI:
Mazisi olan ve hesap vermeyi namusu kabul eden partiler ayakta kalır. Siyasi tarihimize bakın, siyasi partilerin mezarlıklarıyla dolu. Dünya kadar siyasi parti kuruldu, ayakta kalan tek parti vardır 93 yılda o da CHP'dir. Çünkü CHP halkın partisidir, CHP ne olursa olsun bütün inançlara saygı duyan bir partidir.


- KESİNTİYE SON:
Vatandaş zamanı gelir emekli olur, emekli aylığıyla geçinemez. Ne yapacak? İşine devam edecek. Sen misin işine devam eden? İşine devam eden emeklinin emekli aylığından yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesiliyor. CHP'nin iktidarında kesinlikle yüzde 15 emekli aylığından kesilen para uygulamasına son vereceğim.


- 89 YAŞINDA NEZARETTE: Erzurum'da 89 yaşındaki bir kadın suyunu kesmek isteyen görevlilere direniyor. 'Sen misin itiraz eden?' Yerlerde sürükleniyor, sabaha kadar karakolda nezarette tutuluyor. Bunu yapan 2012 yılının iktidarı, AKP iktidarı. Bu muameleyi kınıyorum hem de şiddetle kınıyorum.



Akşam