RedHack, YÖK’e düzenlediği siber saldırının ardından elde ettiği üniversitelere ilişkin yolsuzluk belgelerini, engellemelere karşın 4. günde de yayımlamayı sürdürdü. CHP’li 20 milletvekili yolsuzluk belgeleri ile ilgili Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi. RedHack belgelerindeki iddialar şöyle:

Olmayan birinin dilekçesi: Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu hakkında 2005’te Adalet Bakanlığı’na “Malatya Esnaflar Namı Hesabına Ali Kaynak” imzalı bir ihbar dilekçesi verildi. Dilekçede, Hilmioğlu ile ilgili “Ana tarafından Alevi olan rektör bey yıllardır Alevi, aşırı solcu, bölücü insanları göreve getirmiş ve özellike onlara kadro veriliyi. Diğerlerine adeta zorda kalmadıkça kadro verilmiyi.” gibi ifadelerle iddialara yer verildi. Ali Kaynak isimli birinin olmadığını belirleyen Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Aralık 2005’te dilekçe ile ilgili görevsizlik kararı verdi. Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, savcılığın görevsizlik kararına karşın, 2010’da Hilmioğlu iddiaları için Yükseköğretim Denetleme Kurulu’nu görevlendirdi. Tutuklu bulunan Hilmioğlu’nun ifadesine başvuruldu. Kurul, raporunda YÖK Başkanlığı’na, “İddiaların doğruluğunu teyit edecek herhangi bir bulguya rastlanmaması ve kişiyi yıpratmaya yönelik olduğunu ortaya koymaktadır” Hilmioğlu hakkında takipsizlik kararı verilmesi için görüş bildirildi.

İhalelerde cemaat de var mafya da: Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. İsrafil Kurtcephe’nin üniversitenin çeşitli ihalerinde yolsuzluk yaptığına ilişkin ihbarlar ulaştı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, 6 Kasım 2012’de verdiği görevsizlik kararında “Birçok farklı işin (Rektör Kurtcephe’nin ağabeyi) Yahya Kurtcephe’ye yaptırıldığı; stadyum ve hukuk fakültesi inşattlarının ‘cemaat’ adını kullanan Özyurt ve Simya firmalarının aldığını, bu ihaleyi bu firmaların alması için Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Kerimoğlu ve Yapı İşleri Daire Başkanı Ahmet Şahin ile Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Yenice’nin aracı oldukları, bazı ihalelere yeraltı dünyasının ünlü ismi İskender Çolak’ın da müdahil olduğu” gibi iddialara yer verildi.

Söylet, sabıkalı çıktı: 11 Haziran 2012 belgede, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Yunus Söylet’in “adli sicil kaydının olduğu” ortaya çıktı. Konukevi’ne milyonluk fazla ödeme: 19 Mayıs Üniversitesi’nde 2006 ve 2007’de Gaffaroğlu firmasına 1 milyon TL fazla ve yersiz ödeme yapıldığı belirlendi.

‘Belgeler kesilerek çıkarıldı’

RedHack’in yaptığı en kapsamlı siber saldırısının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün geniş çaplı inceleme başlattığı, “YÖK’ün kendi içindeki internet ağının dışarıya açıldığı, hacker’ların bu açıktan faydalanarak kurumun ana server’ına girdikleri, server üzerinden belgeleri kopyalayarak değil, keserek çektiği” iddia edildi. 6. Sulh Mahkemesi, belgelerin yayımlandığı internet sayfalarına erişimin engelleme talebini reddetti