Geçen Ramazan ayında sahur için annesinin talebi üzerine evlerine yaklaşık 150 metre mesafedeki fırından ekmek almaya giden G.Ç. (35), otomobilden hırsızlık yaparken polis ekiplerince suçüstü yakalandı.
Emniyetteki ifadesinde 'Ramazan ayında akşam dışarıda biraz içmiştim. Ailemle bu yüzden sorun yaşamamak için eve biraz geç gitmek istedim. Geç saatlerde eve varmak üzereyken, annem evin penceresinden bana seslenerek, sahur saatinin geldiğini söyleyip fırından ekmek almamı istedi.

Evimizin yaklaşık 150 metre ilerisinde bulunan pide fırınına doğru yürümeye başladım. Az ileride yerde bir oto teybi buldum. Teybi alarak yürümeye devam ettim. Bu sırada yerde bir bıçak daha buldum, sonra bir teyp daha...

Fırına varmak üzereyken polis geldi ve elimdekileri sordu. Yolda bulduğumu kendilerine söyledim. Ancak beni alarak karakola getirdiler, ifadem alındı' diyen G.Ç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan G.Ç, yargılama sürerken, cezaevinden hakime mektup yazdı. 3 otomobilden hırsızlık yaptığı tespit edilen G.Ç, pişman olduğunu 'Mübarek günde içki içmenin cezasını yaşıyorum. Artık tövbe ettim, gayri karar sizin' sözleriyle dile getirdi.

Mahkeme, G.Ç'yi, 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.