'Hrant'ın Arkadaşları' isimli grup, 23. duruşma öncesi Dolmabahçe ve Beşiktaş meydanlarında toplandı. Dolmabahçe'de toplanan ilk grup 'Unutmayacağız' , 'Affetmeyeceğiz' , 'Hrant için adalet için' yazılı pankartlar açan grup adliyeye doğru yürüyüşe geçti. Beşiktaş meydanında toplanan ve aralarında Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, BDP Milletvekili Levent Tüzel, DİSK Genel Başkan Vekili Tayfun Görgün'ün de bulunduğu eylemcilerle birleşen ilk grup, beraber adliyeye doğru yürüyüşe geçti.
 
'Bu dava böyle bitmez' yazılı dövizler taşıyan grup yürüyüş boyunca 'Katil devlet hesap verecek' , 'Bu dava böyle bitmeyecek' , 'Faşizme inat kardeşimsin Hrant' , 'Hepimiz Hrantız hepimiz Ermeniyiz' , 'Öldür diyenler yargılansın' , 'Hrant için adalet için' şeklinde sloganlar attı.
 
Adliye önüne gelen grup adına basın açıklamasını Gülten Kaya yaptı. Beş yıldır aynı yerde durduklarını belirten Kaya, "Artık bizimle dalga geçmeyi bırakın. Cevap verin. Katiller nerede? Katilleri nereye sakladınız? Jandarma karakollarında, istihbarat raporlarında, medya plazalarında, Meclis koridorlarında, adalet saraylarında, kozmik odalarda mı sakladınız onları?" dedi. 23 duruşmadır sabırlarının sınandığını ifade eden Kaya şöyle konuştu: "Başlayın artık. Bir yerden başlayın ve gerisini getirin. Bize katillerimizi vermek bir adımdır, oradan başlayabilirsiniz. Üstelik onlar o kadar yakınımızda ki. Hrant için adalet için."
 
Açıklamanın ardından grup dava bitene kadar sürecek adalet nöbetine başladı.



(CİHAN)