Yargı savaşında son raunt: İstifa haberi için TIKLAYINIZ


Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

- Şimdi HSYK’da istifalar oldu. Hayırlısı olsun. Sizin elinizi tutan yok. Fakat geç de kaldınız. Bunun adı aslında dört dörtlük bir şovdur. Bu öyle bir çalıştırılmıyoruz falan bunların hepsi kuru bahane. Bugüne kadar çalıştırılıyordunuz da 14 Ağustos’tan sonra mı bu iş bitti? Zaten 12 Eylül’den sonra zaten toplantı yeter sayısından uzaksınız.

- Fakat siz değil miydiniz Erzurum’da meslektaşlarınızın kararlarına müdahale edenler, ani kararlar alan siz değil miydiniz? Orada rahat çalışıyordunuz. Şimdi ne oldu da bizi çalıştırmadılar diyorsunuz? 7 kişinin içinde Adalet Bakanı’mla müsteşarı mı sizi engelledi? İşinize geldiği zaman bu çalışmaları yaptınız.

- Gerçekçi olun... Deyin ki bizim Yargıtay’da Danıştay’da işimiz var. Oraya adaylıklarımız var onun için ayrılıyoruz deyin. Sayın başkenvekilinin 53 günü kalmış, diğerinin 2-3 günü kalmış.

- Milletimiz bütün ferasetiyle olanları görüyor.

- 12 Eylül'deki değişiklikle HSYK'daki değişikliğin ne kadar yerinde olduğu anlaşılıyor. Herhangi bir aksama yok. Her geçen gün iyiye gidiyoruz. Ben buna inanıyorum

- Millet üstünlerin değil, hukukun üstünlüğü demiştir, 12 Eylül'de. Milletin zihnini bulandırmak isteyenlerin millet iradesini nasıl sindiremediği ortaya çıktı.





Kadir Özbek'ten yanıt

Bu arada, dün istifa eden HSYK Başkanvekili Kadir Özbek Başbakan'ın açıklamalarını CNN TÜRK'e değerlendirdi.

Özbek Erdoğan'ın eleştirilerinin haksız olduğunu öne sürdü, "İstifamın arkasındaki sebebe değer vermek gerekir" dedi.

Başbakan'ın istifalarla ilgili, "Bunun adı dört dörtlük şovdur" sözlerine Özbek, istifa eden 5 üyeden ikisinin 2 yıldan fazla görev süreleri olduğunu hatırlatarak yanıt verdi.

Özbek, istifa kararının zamanlaması için de,  "17 Ekim'de yapılacak üye seçimlerinden sonraya kalsaydı etik olmazdı" açıklamasını getirdi.

Başbakan'ın üyelerin Kurul'un çalıştırılmadığı gerekçesi ile istifa etmelerine ilişkin  "Adalet Bakanı ile müsteşar ellerini mi tuttu" tepkisine ise Özbek, "Kurum'un çalıştırılması için bakanlığa gönderdiğimiz yazılar var" dedi. 

Kadir Özbek, asıl bunlara yanıt verilmesi gerektiğini söyledi. (CNNTURK.COM)




HSYK seçimleri ile ilgili tüm haberler için TIKLAYINIZ