KIRIKKALE - Toplanan imzalar Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı’na gönderilecek. Dernek Başkanı Torunlu, gerekirse kendilerinin de açlık grevine başlayabileceklerini söyledi. 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kampanya sırasında şehit yakınları ve çok sayıda kişi terör örgütüne yönelik slogan atarken, Vatan İçin Can Verenler Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, şöyle dedi: 

"Sağ duyulu Kırıkkale halkı imza kampanyamıza büyük ilgi gösterip, 25 bin imzayı aştık. Kısa süre içinde topladığımız bu imzaları TBMM Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığına ulaştıracağız. Bizim burada başlattığımız kampanya yurt geneline yayılacaktır. Kırıkkale bu konuda diğer illere örnek olacak, mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. İdama ’evet’ diyoruz." 

Dernek Başkanı Torunlu, terör suçu işlemiş kişilere karşı idam cezasının yeniden getirilmesi için ’şehitler diyar’ olarak nitelendirdiğiı Kırıkkale’den bu imza kampanyasını başlattıklarını belirtti. Torunlu, "Kampanyanın amacı, terör suçu işlemiş kişilerin idamla cezalandırılması. Bunun için Meclis’ten yasanın geçmesini istiyoruz. Terör örgütü elebaşının idam edillemesi ve teröre destek veren partilerin kapatılmaması halinde bizler de gerekirse açlık grevine başlarız" dedi. 


Erhan GÖĞEM / DHA