Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, kendisinin hiçbir zaman ifade edilen düşüncelerden dolayı kızgınlık, kırgınlık içinde olmadığını belirterek, "Danıştay'ın kuruluş yıldönümü tabi ki geldim ve geleceğim" dedi.

Danıştay'ın 143. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Danıştay'da "Danıştay ve İdari Yargı Günü" Töreni düzenlenen törene katılan Kılıç, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yargıtay ve Danıştay Başkanlarının Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıl dönümü törenine katılmadığını hatırlatılması üzerine Kılıç, "Danıştay'ımızın 143. kuruluş yıldönümü. Ben bu kuruluş yıldönümünde Danıştay'ın değerli mensuplarına başarılar diliyorum. Tabii ki düşüncelerimiz bu vesilelerle her zaman açıklıyoruz. Bunlar bir kızgınlık, küskünlük meselesi asla olamaz. Eğer biz böyle bir davranışın için girersek diğer insanların ne hale geleceğini siz düşünün. Ben hiçbir zaman ifade edilen düşüncelerden dolayı, belirtilen yaklaşımlardan dolayı hiçbir şeklide kızgınlık, kırgınlık içinde olmadım. Danıştay'ın kuruluş yıldönümü tabi ki geldim ve geleceğim" dedi. Bir gazetecinin "Üç Başkan bir araya gelmeyi planlıyor musunuz?" şeklindeki sorusuna da Kılıç, "Tabi ki her zaman gelebiliriz. Olaylara, durumlara göre tabi olur, neden olmasın" cevabını verdi.

Kılıç, "Danıştay Başkanı Mustafa Birden'in konuşmasında Anayasa Mahkemesi'nde yapılan düzenlemeyle özlük haklarında değişikliğe gidilmesi, Yargıtay ve Danıştay'da bu tür bir düzenleme yapılamamsına sitem etti. Bundan rahatsızlık duydunuz mu? şeklindeki soru üzerine ise şunları dedi:

"Bu yasama organının takdiridir. O konuda benim bir şey söylemem mümkün değil. Tabi ki yasama organlarımız takdir ederse Danıştay'ımıza ve diğer yargı mensuplarımıza bu konuda gerekli imkanlar sağlanır. Bunun makam ve yeri yasama organıdır. O nedenle benim bir şey söylemem mümkün değil. Kılıç, Birden'in konuşmasını nasıl bulduğunun sorulması üzerine ise "Yargı organlarının Başkanları ancak böyle özel günlerde düşüncelerini, dileklerini, eleştirilerini ve temennilerini bildirdi. Danıştay Başkanı da bu çerçevede düşüncelerini sunmuştur. Bunu bir ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendiriyorum. Bunlar alınması ve faydalanması gereken yerler vardır. Onlar değerlendirilir ilgili makamlarca."(ANKA)
(YE/ÖMR)