Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) ilk kez ortaklaşa düzenlediği akşam yemeğine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kamu İhale Kanunu’nda değişiklikler yapılmasına karşın hâlâ sorunların devam ettiğini söyledi. Yıldırım, müteahhitlerin İhale Kanunu ile ilgili eleştirilerine yanıt verirken, şu değerlendirmeyi yaptı:

40-50 milyar lira

“Bu İhale Kanunu’nun sorunları bitmez. Bu sorunların bir parçası da müteahhitlerimiz. İdare olarak bizim elbette ki kusurumuz olabilir, kanunda yetersizlik olabilir. Ama buraya mükemmel bir kanun da getirsek 6 ayda paçavraya döner.
Değişikliklerle değil değerlerle hareket edilmesi gerekir.” Yıldırım, ayrıca gündemlerinde 3’üncü havalimanı dahil toplam 45-50 milyar liralık proje olduğunu belirtti.

Farklılık giderilmeli

TMB Başkanı Emin Sazak, kamuözel ortaklığı sözleşmelerinde kamu kurumları arasındaki farklılığın giderilmesi gerektiğini söylerken, İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu herkesin kolayca müteahhit sayılmasını eleştirdi.