ESKİŞEHİR - Eskişehir’de, Kars’taki İnsanlık Heykeli’nin yıkılmasını protesto için CHP’li Tepebaşı Belediyesi’nin açtığı “Ucube-Ebucu” adlı resim sergisinde camilere hakaret edildiği iddia edildi.

Star gazetesinin haberine göre Belediye Başkanı Ahmet Ataç, heykeltıraş Mehmet Aksoy ile eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş'ın açılışını yaptığı sergideki hakaret dolu resimler, şehirde infiale yol açtı. Gelen tepkiler üzerine bir haftadır sergilenen resimler önceki toplandı.

Sergide çok sayıda sanatçının 100 eseri görücüye çıktı. Heykeltıraş Mehmet Aksoy ve CHP'li Başkan Ataç, sergiye eserleriyle katılan sanatçılara, verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Çeşitli olayların anlatıldığı ve bir hafta süreyle açık kalan sergideki iki resmin cami ve tesettürlü kadınlara hakaret içermesi dikkat çekti.

Sergide, siyah zemin üzerine yapılan caminin iki minaresinin şerefeden sonraki bölümlerine karşılıklı olarak Kars'taki "ucube" heykeli yerleştirildi. Ayrıca iki minare arasındaki mahyalara da büyük yazıyla beyaz bir renkle "ucube" yazıldı. Tesettürlü bir kadının ağzının ise kadın iç çamaşırıyla kapatıldığı resim de sergide yer aldı.

Eskişehir Diyanet Mensupları Derneği (EDİMDER) Başkanı Battal Günçay, yaşananların İslam'a ve Müslümanlara ağır bir hakaret olduğunu söyledi. Söz konusu resimlerle sanat yaparken adeta İslam'ın değerleri ve tesettürlü kadınlarla dalga geçildiğini belirten Günçay, "Bunun adına ne sanat ne de protesto denilemez. Burada değerlere, inançlara bir saygısızlık, hakaret var. Bu hiçbir dine veya inanca yapılamaz" diye konuştu.

Gelen tepkilerin ardından sergideki resimler toplanırken, Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Büyütecek bir şey yok” demekle yetindi. (Star)