Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, genel seçim çalışmaları çerçevesinde Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde esnafı ziyaret etti. Belek esnafı, işyerlerinden çıkarak kaldırımda sıraya girip Bakan Gönül ile tokalaştı. Burada bir işletmede bir süre dinlenen Bakan Gönül, daha sonra AKP Karadayı Belde Teşkilatı'nda yurttaşlarla bir araya geldi.

Sözleşmeli er uygulaması hakkında da bilgi veren Gönül, askerliğini yapanlardan arzu edenlerin en az 3 sene sözleşmeli olarak çalışabileceğini bildirdi. Askerliğin geçmişte olduğu kadar ''kolay öğrenilir'' olmadığına dikkati çeken Gönül, şöyle konuştu:
''Silahlar çok teknik hale geldi. Diğer şeyler de öyle. Şimdi onun kanununu çıkardık. Bakanlıklardan görüşünü aldık, 'nasıl uygulayacağız' diye... Bugün ilgili yönetmeliği Sayıştaya gönderdik. Sayıştaydan da geldikten sonra ilana çıkıp sözleşmeli erleri almaya başlayacağız. Bu model muvaffak olursa o zaman belki düşünmek daha kolay olur, çünkü ihtiyaç belli olur.''

Türkiye'nin 7 bin küsur kilometre sahil, 2 bin küsur kilometre de kara hududu bulunduğunu anlatan Bakan Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bizim hudutta öyle karakollarımız var ki 3 bin metrenin üzerinde. Binden fazla hudut karakolumuz var. Yani burayı memurlarla öyle kariyerine bağlı memurlarla, evli barklı adamlarla beklemek, bekletmek mümkün değil. Ancak bunu bekar adam çıkıp bekler. Mesela jandarma uzman çavuşlar alındı, profesyonelleşmeye geçilirken... Uzman erbaşlar alındı. Ama belli bir süre sonra bunlar evleniyorlar. Kiloları oluyor, vesaire... Zor yerlerde kullanmak mümkün olmuyor. Onlardan da 6 bin kişilik 6 tane tugayımız şu anda hudutlarda. Ama hep genç olacak, devredecek bir kadroya ihtiyacımız var. Onun için sözleşmeli ere geçtik. Hele bu model bir uygulansın bakalım ondan sonra askerlik işi yeniden ele alınabilir.''



hurriyet.futbol 
fotomac.futbol
sabah.futbol  
star.futbol 
ntvspor.futbol
misli.futbol  
sahadan.futbol 
bahisci.futbol 
milliyet.futbol 
radikal.futbol
passoligkart.futbol
passolig.futbol

bloomberght.tv

reutersturkiye.com
reutersturkce.com
reutersturkey.com
reutershaber.com
reutersenglish.com
reutersturkcehaber.com
reutershaberajansi.com
reutersturkiyehaberajansi.com
reutersphotos.com
reutersvideo.com
reuterseconomy.com
reutersbusiness.com
reutersamerica.com
reuterseurope.com
reutersunitedkingdom.com
reutersrussia.com
thomsonreutersturkiye.com
thomsonreutersturkcehaber.com
thomsonreutershaber.com
thomsonreutersturkce.com
reutersturkiyehaberservisi.com
reutersturkcehaberservisi.com
reutershaberservisi.com