Türkiye gündemini sarsan Cem Garipoğlu davasının bir benzeri dün İngiltere’de başladı. Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada varlıklı bir ailenin oğlu Elliot Turner, 17 yaşındaki kız arkadaşı Emily Longley’yi planlayarak öldürmek,  anne babası ise delillerini karartmakla suçlanıyor. Münevver Karabulut cinayetini hatırlatan olayda Bournemouth kentinde eğitim gören Emily Longley, bir kafede tanıştığı Elliot Turner ile 6 ay flört etti.

Cinayetin işlendiği odada tek bir delil yok!

 Genç kız Yeni Zelanda’da yaşayan ailesini ziyarete gittiğinde kıskanç sevgili ihanete uğradığından şüphelendi. İkili arasında geçen yıl Sevgililer Günü’nde tartışma yaşandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Turner, Longley’ye şiddet uyguladı.

Genç kızın mesajlarını ve Twitter hesabını takibe alan Turner, cinayetten 1 gün önce balyoz alırken görüntülendi. Emily Longley’nin cesedi geçen yıl 7 Mayıs’ta sevgilisinin ailesiyle birlikte yaşadığı evde bulundu. Oda tertemizdi, ortada cinayet delili yoktu.

Genç kızın uyuşturucu yüzünden öldüğü sanılıyordu. Ancak adli tıp, ölüm nedeni boğulma dedi, üstelik polis cinayetten saatler sonra aranmıştı. Ekipler Turner’ı tutukladığında genç cebinde pasaportuyla kaçmak üzereydi.  

Cem Garipoğlu davasındaki gibi Turner’ın anne babasına da cinayet dellillerini karartmak ve katili saklamak suçuyla tutuklama emri çıkartıldı. Mahkemenin ilk celsesinde anne baba iddiaları reddederken, Turner’ın genç kızı öldürmeden önce bir arkadaşına “ Onu boğarak mı öldürsem” dediği, ardından arkadaşının boğazını nefesi kesilinceye kadar sıkarak cinayetin ön hazırlığını yaptığı öğrenildi.



STAR