Irak'ta merkezi hükümete bağlı Sivil Havacılık Merkezi, Irak hava sahasının tüm uçuşlara kapatıldığını açıkladı. Ani alınan karar üzerine üç Türk uçağı yolcularıyla birlikte Erbil Uluslararası Havaalanı'nda mahsur kaldı.

THY'nin Erbil-Antalya ve Erbil-İstanbul ile Pegasus'un Erbil-Ankara uçakları altı saattir kalkış için izin bekliyor. Irak Sivil Havacılık Merkezi uçuşların Bağdat merkezli radar sisteminde meydana gelen teknik arıza nedeniyle geçici olarak durdurulduğunu, arızanın giderilmesiyle uçuşların normal seyrine döneceğini açıkladı. Bu arada Erbil ve Bağdat havaalanı sitelerinde Sadece Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılan seferlerde sorun olduğu, diğer uçuşları normal seyrinde olduğu bilgileri yer aldı.  

Bağdat yönetiminin, Türkiye'nin Kürt yönetimiyle yaptığı petrol anlaşması üzerine böyle bir kara almış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Önceki gün Merkezi Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ Türkiye'yi tehdit eder şeklindeki açıklamasında Kürt yönetimiyle yapılan petrol anlaşmasının yasal olmadığını ve buna karşı gerekli adımların atılacağını söylemişti.
 
THY: Irak uçuşları normal seyrine dönecek
 
Türk Hava Yoları (THY), Irak uçuşlarıyla ilgili bugün yaşanan aksamanın bu ülkedeki elektrik kesintisi üzerine radar sisteminde meydana gelen arızadan kaynaklandığını açıkladı.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan THY Basın Müşavirliği ilgililerinden Alpay Yalçınkaya, Irak'taki aksaklığın giderilmeye çalışıldığını ve kısa bir süre zarfın Türkiye-Irak-Türkiye hattındaki seferlerin normal seyrine döneceğini belirtti. Yalçınkaya, Irak'ın, hava sahasını Türk uçaklarına kapatmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.



Cihan