Danıştay'ın 144. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yapılan sempozyumda konuşan Danıştay Başkanı Karakullukçu, Danıştay'ın iş yükü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Devletin giderek büyümesi ile birlikte vatandaşların devletle olan işlerinin arttığını kaydeden Karakullukçu, devletin her şeyde söz sahibi olma olasılığının arttığını ve en büyük işveren devletin kendisi olduğunu ifade etti. Büyüme devam ederken idarenin her şeyin içinde olmak zorunda kaldığına dikkat çeken Karakullukçu, "İdarenin her şeyi düzenlemesi vatandaşla bir araya gelme oranını artırıyor. Hukuk devletinde idarenin her türlü denetimi tabiri olduğuna göre, vatandaşların haklarının muktedir olduğu noktalarda tabi ki bunu yargı organlarına getirmektedir. Bu nedenle gerek alt düzeyli mahkemelerde gerekse üst düzey mahkemelerde, ihtilafın yaşandığını ve karşı karşıya geldiğimizi biliyorsunuz. Buraya geldiğimizde bize iş yoğunluğunun olduğunu görüşüyoruz. Sonuçta hepimiz insanız, soysal hayatlarımızda kendi hayatlarımız bulunuyor. Bu sorunları çözebilmek için yoğun çaba sarf etmemize rağmen yılların getirdiği iş yükü ile bunların altından kalkamadığımızı da gizlememizin anlamı yok diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

İdare hukukunun yeni bir hukuk olduğunu dile getiren Karakullukçu şöyle devam etti: "Bizim meselemiz, vatandaşın önümüze getirdiği uyuşmazlıkta, acaba onun hakkını veya haksızlığını kısa sürede yargısal bir çözüme kavuşturabilir miyiz? Onun için birilikte hareket etmekte fayda var. Bu sadece Danıştay'ın da sorunu değil, bölge idare mahkemesinde görev yapan herkesin bütün devletimizin bütün vatandaşımızın bir sorunu olarak karşımızda duruyor."





Cihan