Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi yaklaşık 100 avukat, adliye girişlerinde aranmalarını protesto etmek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. 'Adliyeler çevik kuvvete, özel güvenliğe terk etmeyeceğiz. Adliyeler avukatlarındır, halkındır' yazılı pankart açan avukatlar adına bir açıklama yapan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay, avukatların adliyelere aranarak alınmasının kabul edilemez bir uygulama olduğunu söyledi. Basın açıklamasının ardından avukatlar toplu olarak giriş kapısına yöneldi. Önceki günlerin aksine çevik kuvvet ekiplerinin bulunmadığı adliye girişinde bu kez özel güvenlik görevlilerinin önlem aldığı gözlendi.

Topluca içeri girmek isteyen avukatların önü özel güvenlik ekiplerince kesildi. Aramalara karşı çıkan avukatlarla güvenlikçiler arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. X-Ray cihazlarının zarar gördüğü arbedede avukatlar güvenlik çemberini aşarak binaya girdi. Bazı güvenlik görevlilerinin elbiselerinin yırtıldığı gözlenirken arbede adliye içerisinde de devam etti.

Güvenlik görevlilerinin üzerine yürüyen avukatlar, güvenlikçilerin dışarı çıkmasını istedi.

'Güvenlik dışarı adalet içeri' şeklinde slogan atan avukatlar ile güvenlik görevlilerinin arasındaki gerginliğin artması üzerine güvenlikçiler giriş holünden içeri çekildi. Adliye içinde de bir açıklama yapan avukatlar daha sonra dağıldı.